SPUMA DE LIMONI

gavè ricette triestine de condivider? volè parlar de roba che se magna e se bevi a Trieste? zerchè una ricetta che gavè dimenticado? e se ve sbrissa una non triestina.. ve perdonemo, se la xe bona!
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
Avatar utente
LELA
citadin
citadin
Messaggi: 819
Iscritto il: mar 3 mar 2009, 18:32
Località: Sondrio (SO)

SPUMA DE LIMONI

Messaggio da LELA »

Ecove 'na rizeta par far la

SPUMA DE LIMONI

Ingredienti par 6 persone:
6 ovi;
1 eto e 1/2 de zucaro;
3 limoni (bel lavadi);
2 folieti de zelatina par dolzi (amorbididi con un fià de aqua);
6 eti de pana montada
.

In t'una terineta fè montar - co' la frusta o el frulador - i rosi de ovo insema al zucaro, profumando el tuto co' la scorza dei limoni (lavadi ben ben in prezedenza) gratada;
inveze le ciare dei ovi le và montade (a neve ben fisa a parte)'nà volta che gavè strucado i limoni par cavarghe fora tuto el sugo, filtrelo co' un pasin e po' metelo in t'una tecia e scaldelo insema ai foieti de zelatina par dolzi misiando continuamente. Studè el fogo e ghe butè drento la crema sofize de'i ovi.
Metè el composto in apositi stampini de 'na porzion e meteliin frigo par un par de ore prima de servirli.
Bon apetito!

Ciau ciau, sempre con simpatia, Lela.


Il vero "giusto" è colui che si sente sempre per metà colpevole dei misfatti altrui!

Torna a “Ricete”