Cusina e utensili
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- babatriestina
- senator
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Cusina e utensili
Me acorzo, scrivendo fra le ricete, che xe termini che se stemo dimenticando:
la parte interna del pan, la mollica italiana, in triestin xe molena, ma no lo disi più nissun
La padella dovessi esser fersora o farsora ( iera noto una volta un reverendissimo sacerdote, coltissimo ma alquanto trascurado nel vestir, che iera dito "el prete fersora")
le polpette xe tonde, ma se le xe più grandi e appiattide le deventa pagnochette (esisti el corrispondente italian, Tirabaralla, ti che te son fiorentina??)
Altri termini.. me vegnerà in mente scrivendo
la parte interna del pan, la mollica italiana, in triestin xe molena, ma no lo disi più nissun
La padella dovessi esser fersora o farsora ( iera noto una volta un reverendissimo sacerdote, coltissimo ma alquanto trascurado nel vestir, che iera dito "el prete fersora")
le polpette xe tonde, ma se le xe più grandi e appiattide le deventa pagnochette (esisti el corrispondente italian, Tirabaralla, ti che te son fiorentina??)
Altri termini.. me vegnerà in mente scrivendo
Re: Cusina e utensili
Se pagnochetta deriva de pagnoca (che se me ricordo ben cussi ciamavimo un certo tipo de pan), allora dovessi esser pagnotellebabatriestina ha scritto:le polpette xe tonde, ma se le xe più grandi e appiattide le deventa pagnochette (esisti el corrispondente italian, Tirabaralla, ti che te son fiorentina??)
Altri termini.. me vegnerà in mente scrivendo
- Tirabaralla
- citadin
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In effetti, qui si dice sia pagnotta che pagnottella, ma l'ho sentito usare solo per il pane...
In Toscana ci sono le pUlpette, e addirittura le pURpette
In Toscana ci sono le pUlpette, e addirittura le pURpette
[color=crimson][b][i]...it's not easy to be me...[/b][/i][/color]
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- babatriestina
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- babatriestina
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A Roma pagnottelle è un termine solo per il pane. Le polpette grandi e appiattite e spesso ripiene di prosciutto e formaggio li chiamiamo medaglioni.
Per quanto riguarda l'aglio nelle polpette e/o polpettone ci andrebbe, ma io per motivi di digeribilità non ce lo metto.
Ciao ciao (mi è venuta una fame!)[/quote]
Per quanto riguarda l'aglio nelle polpette e/o polpettone ci andrebbe, ma io per motivi di digeribilità non ce lo metto.
Ciao ciao (mi è venuta una fame!)[/quote]
- babatriestina
- senator
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- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
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Mah, per mi criel e tamiso no xe el scolapasta, ma quei piani che dopro ancora co neto i sardoni per lassarli sugar. No tamiso più la farina con quei. ghe ne go due, un a maie larghe ( quel dei pessi)e un a maie fine.
Veramente.. l'ultima volta quel a maie larghe lo go doprado... in giardin, per tamisar la terra fata cola composta dei tai del pra, per butar via i rametti
Veramente.. l'ultima volta quel a maie larghe lo go doprado... in giardin, per tamisar la terra fata cola composta dei tai del pra, per butar via i rametti
- babatriestina
- senator
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Forsi "pareci"? vado a memoria ... magari dovesi andar a zercar in te 'l vocabolario ...babatriestina ha scritto:Utensili in triestin no esisti, ma anca mi no me vien se ghe xe la parola giusta
Noi! ... e ghe ne gavemo un grando un picio e un roto ;-D ;-D ;-DAdlerTS ha scritto:anche se par una bruta parola, non lo xe: chi usa el CAZIUL ?
Ma no me ga mai parso una bruta parola ... anche se capiso el senso e me ricordo de tuta una discusion divertente su come che se dixi "teceta" in america de 'l sud ;-D ;-D ;-D
Ciau
Franco
- babatriestina
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- pastafasoi
- vilegiante
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- Località: trieste
mi ghe digo "pareci" a le robe de cusina ma forsi sbaglio.
se ricordè de la "moschiera"? una volta co' no se gavevo el frigo, de solito nelle case, i gaveva 'stà moschiera, che iera un mobileto con le porte rivestide de rede contro le mosche e altri insetti.
la tazadora - non i denti!!! el tagliere. Voi come lo ciamè??
se ricordè de la "moschiera"? una volta co' no se gavevo el frigo, de solito nelle case, i gaveva 'stà moschiera, che iera un mobileto con le porte rivestide de rede contro le mosche e altri insetti.
la tazadora - non i denti!!! el tagliere. Voi come lo ciamè??