Polenta e sepe ( Brodetto di seppie)

gavè ricette triestine de condivider? volè parlar de roba che se magna e se bevi a Trieste? zerchè una ricetta che gavè dimenticado? e se ve sbrissa una non triestina.. ve perdonemo, se la xe bona!
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
VetRitter
distinto
distinto
Messaggi: 1165
Iscritto il: mar 13 ott 2009, 16:25
Località: Piacenza (provincia)

Re: Polenta e sepe ( Brodetto di seppie)

Messaggio da VetRitter »

Ciancele ha scritto:una medicina senza efeti colaterali no la val gnente.
:clapping_213: :clapping_213:
Ciancele ha scritto:E per fasoi co’ le crodighe o con l’oso de parsuto crudo, fazo dopo volentieri tre o quatro giri dela casa. In auto, naturalmente. Adeso che savè che son anca peteson augureme cin cin. Prost!
:clapping_213: :clapping_213:
Viva!!


Avatar utente
Nona Picia
Capo postier
Capo postier
Messaggi: 10972
Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
Località: Trieste - Rozzol

Re: Polenta e sepe ( Brodetto di seppie)

Messaggio da Nona Picia »

Ciancele ha scritto:. Adeso che savè che son anca peteson augureme cin cin. Prost!
Immagine Cin Cin Ciancele!


Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"

"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Avatar utente
oli1939
distinto
distinto
Messaggi: 1451
Iscritto il: mer 22 giu 2011, 12:33
Località: Trieste - Rozzol

Re: Polenta e sepe ( Brodetto di seppie)

Messaggio da oli1939 »

Per mi le crodighe più bone xè quele che resta del lardo bianco, che mi uso per far i capuzzi garbi e la jota. Quele che se compra le xè bele rosee ma troppo molle. Quele del lardo bianco inveze le xè un poco resistenti sotto i denti, le xè .... più de sodisfazion. Provar per creder. Purtropo le xè più pice e bisogna guadagnarsele, però xè tuta un'altra roba. Stago diventando ... romantica.


Il colore e' il mio mestiere
Avatar utente
oli1939
distinto
distinto
Messaggi: 1451
Iscritto il: mer 22 giu 2011, 12:33
Località: Trieste - Rozzol

Re: Polenta e sepe ( Brodetto di seppie)

Messaggio da oli1939 »

Penso che gavemo divagado un poco tropo dal brodetto, speremo che babatriestina no se rabi e che forsi la cambi soggetto. Bonanotte.


Il colore e' il mio mestiere
Avatar utente
babatriestina
Capo postier
Capo postier
Messaggi: 38338
Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Re: Polenta e sepe ( Brodetto di seppie)

Messaggio da babatriestina »

me stavo domandando difatti che gusto possi gaver le sepe cole crodighe... :-D


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
Avatar utente
babatriestina
Capo postier
Capo postier
Messaggi: 38338
Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Re: Polenta e sepe ( Brodetto di seppie)

Messaggio da babatriestina »

Un visitator- no iscritto ne manda un messaggio co consigli su folpi e sepe.
Tratandose de rizeta, la riporto
Bondì, vojo solo dirve che non savè coss' che perdè nettando folpi e sepe .
Entrambi va lassadi pieni del nero, risi, ovi e pasti. Una volta lessadi i
va taiadi fini con tutto quel che ghe resta. Ajo persemolo sal e pevere e
oio evo. Con una bona polenta zala liquidizza magnerè la bandiera Austriaca
nostra de prima dela prima guera. Co' i soldai tirava fora la bandiera zalo
nera i veci nostri diseva: ..bon 'desso gavemo polenta e sepe... Scolteme
mi..: butè via solo oci e rostro. El resto concorri a far una
"delicatessen" de mar...............
in effetti se pensè che i vendi a parte el nero de sepe o la "pasta al nero do seppia"..


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 4445
Iscritto il: gio 28 lug 2011, 22:30

Re: Polenta e sepe ( Brodetto di seppie)

Messaggio da Ciancele »

Ogi ho un dubio atroce. Eruditemi. Parchè se ciama polenta e sepe? Parchè che se fa cole sepe? Se pol far sepe in umido ciolendo inveze caramai? Pensando ben, a casa mama fazeva sempre sepe, anca frite a anei. Caramai li gavevimo solo quando papà li ciapava, cola pus’cia. Qua xe dificile trovar sepe, solo sepoline za verte. Caramai inveze de tuti i tipi. Ai mii tempi el folpo iera l’amichetta, el toco con il quale andaimo. Vado del folpo: Vado a casa della ragazza. Noi muli ‘ndaimo mati pai folpi. :clapping_213:


Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 4445
Iscritto il: gio 28 lug 2011, 22:30

Re: Polenta e sepe ( Brodetto di seppie)

Messaggio da Ciancele »

Me rispondo mi. Par che se posi far anca coi caramai. Go visto una riceta per totani, che saria i caramai pici, con do milimetri de carne. Ma mia mama la gavarà vu un motivo par cior sepe. Pol darse che i caramai sia un poco dureti? Co' gavevimo caramai grandi, mama li bateva par far la carne più tenera, dopo li taiava a anei e po li frizeva.


Avatar utente
babatriestina
Capo postier
Capo postier
Messaggi: 38338
Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Re: Polenta e sepe ( Brodetto di seppie)

Messaggio da babatriestina »

Mula folpo no iera un complimento...

per mi sepe xe sepe - e fazo in umido o in brodeto, in bianco o in rosso e caramai xe caramai che de solito i magna friti. Ma non son entusiasta perché come che te disi ti i xe spesso dureti e gomosi..


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 4445
Iscritto il: gio 28 lug 2011, 22:30

Re: Polenta e sepe ( Brodetto di seppie)

Messaggio da Ciancele »

babatriestina ha scritto: lun 31 mag 2021, 13:23 Mula folpo no iera un complimento...
Se vedi che noi quela volta ierimo più cocoli. :lol: :lol:

Ma noi muli ierimo come folpi. Le man iera come tentacoli ecc. ecc.


Torna a “Ricete”