luganighe

gavè ricette triestine de condivider? volè parlar de roba che se magna e se bevi a Trieste? zerchè una ricetta che gavè dimenticado? e se ve sbrissa una non triestina.. ve perdonemo, se la xe bona!
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.

Cragno o Vienna?

Tipo Cragno
6
50%
Tipo Vienna
2
17%
Me piasi tute do, no so scieglier
3
25%
Nissun tipo de luganighe
1
8%
 
Voti totali: 12

Avatar utente
sono piccolo ma crescero
cavalier del forum
cavalier del forum
Messaggi: 8706
Iscritto il: ven 11 mag 2007, 14:08
Località: Trieste

Re: luganighe

Messaggio da sono piccolo ma crescero »

A mi no me piasi nessuna se la xe fumigada...


Allora s’accorse che le parole fanno un effetto in bocca, e un altro negli orecchi; e prese un po’ più d’abitudine d’ascoltar di dentro le sue, prima di proferirle. (A. Manzoni, I promessi sposi, cap. XXXVIII)
Avatar utente
Nona Picia
cavalier del forum
cavalier del forum
Messaggi: 10977
Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
Località: Trieste - Rozzol

Re: luganighe

Messaggio da Nona Picia »

sono piccolo ma crescero ha scritto:A mi no me piasi nessuna se la xe fumigada...
val anche per mi.... :-D no me piasi gnanche la panzeta o el lardo fumigai....


Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"

"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Piereto
eximio
eximio
Messaggi: 2948
Iscritto il: ven 24 set 2010, 19:38

Re: luganighe

Messaggio da Piereto »

Go visto solo deso l'argomento luganighe,e solo parlar de lore ogi fa ancora più caldo. Go visto che a qualchidun no ghe piasi el fumigà. Una roba xe rivar a trovar luganighe fate ion casa o da un becher per picola produzion,e quindi no le necesita de nitriti ,polifosfati e profumi e la fumigadura xe legera fata col fagio,per cui no vien su dopo magnà .Un altro per de manighe xe la produzion industriale in dove che el prodoto devi durar mesi,e alora ocio de soto,perchè no te sa con che scarti de carne i le prepara,e no parlemo de le viena. Ma ogni volta che vado in Austria o anche qua vizin in slovenia no gho problemi a magnarle,e no xe question de erba del vicino che xe più verde. I ga un consumo più grande e quindi no i ghe meti porcherie per conservarle. Viva el porco. :cheezy_298:


Ciancele
notabile
notabile
Messaggi: 4754
Iscritto il: gio 28 lug 2011, 22:30

Re: luganighe

Messaggio da Ciancele »

Indovinè cosa che go magnà stasera.


Avatar utente
Nona Picia
cavalier del forum
cavalier del forum
Messaggi: 10977
Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
Località: Trieste - Rozzol

Re: luganighe

Messaggio da Nona Picia »

:arf2_140:


Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"

"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....

Torna a “Ricete”