Fritole de ricota

gavè ricette triestine de condivider? volè parlar de roba che se magna e se bevi a Trieste? zerchè una ricetta che gavè dimenticado? e se ve sbrissa una non triestina.. ve perdonemo, se la xe bona!
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Nona Picia
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Fritole de ricota

Messaggio da Nona Picia »

Fritole de ricota

300 gr di ricotta
3 tuorli
3 albumi
1 bicchiere di zucchero
2 bicchieri di farina
1 bustina di lievito per dolci
1 bustina di zucchero vanillinato
buccia di limone
uvette ammollate nel rhum
pinoli
-------------------------------------------------------------
Misciè ben i tuorli e el zucchero, zontè la ricotta e misciè ancora un poco, fin che la xe ben amalgamada. A sto punto buttè attraverso el tamiso la farina misciada col lievito, le scorze de limon, le uvette e i pignoi, ghe dè ancora una misciada e dopo aver montà a neve fermissima i bianchi de ovo, dolcemente li versè nel'impasto e pian pianin finì el lavor.
Metè a scaldar l'oio eco el xe pronto a cuciarini butè l'impasto e fe le fritole.......
qualcuno


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Messaggio da serlilian »

mmmmmmmmmm
le devi esser assai bone! :gnamgnam:


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Messaggio da malvasia »

Queste devo provarla... grazie Nona Picia :)


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Elisa
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Messaggio da Elisa »

......... fritole de ricota di Nona Picia,

un successo! Le ho fatte oggi che pioveva. Mi sono riuscite bionissime, come piccole uova. Anche magari con quelche peripezia domestica...
Avevo comperato le uova in certo posto non familiare, e le ho riscontrate 'vecchie', ossia che non ho potuto separare i tuorli perchè al rompersi facilmente si mescolavano con le chiare. Non per questo le ho buttate ma le ho adoperate così, mescolate.
I pinoli: sconosciuti qui da noi, li ho sostituiti con delle mandorle e noci della Bolivia (che sono come dei grossi faglioli), molto buone, grattate.
Un vantaggio che trovo: questo impasto assorbe pochissimo l`olio della frittura! Noi adoperiamo olio di girasole, tra tanti altri olii di semi esistenti.

Grazie Nona Picia.


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babatriestina
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Re: Fritole de ricota

Messaggio da babatriestina »

Fatte oggi con una variante che non prevede nemmeno di montare le chiare a neve, venute benissimo dopo le prime che avevano l'olio un po' troppo caldo. Ho ridotto la quantità di zucchero nell'impasto, tanto lo si aggiunge dopo fritte. Leggerissime e facili da fare.
Capisco perchè tanti le fanno, invece di passare il tempo ad aspettare ch e il lievito faccia gonfiare la pasta.. come facevo una volta


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Re: Fritole de ricota

Messaggio da Nona Picia »

Io non le faccio mai lievitare, perchè lievitate assorbono più olio...e nemmeno monto le chiare a neve...in quelle di ricotta le metto perchè rendano l'impasto un po' più fluido.


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Re: Fritole de ricota

Messaggio da babatriestina »

te son ti che te scrivi nela ricetta Fritole de ricotta anche perchè questo xe el titolo dela discussion , per altre fritole xe una discussion diferente
e dopo aver montà a neve fermissima i bianchi de ovo, dolcemente li versè nel'impasto e pian pianin finì el lavor.
... e mi gotorvafdo le fritole de ricotta senza ciara a neve.. per quel te domandavo.. me xe vegnù bon istesso..


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Re: Fritole de ricota

Messaggio da Nona Picia »

Credo che comunque che te le fazi le vien bone lo stesso! :-D


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Re: Fritole de ricota

Messaggio da babatriestina »

iera bone.. iera.... ieri...


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Re: Fritole de ricota

Messaggio da Nona Picia »

babatriestina ha scritto:iera bone.. iera.... ieri...
e ogi dieta? :lol: :lol: :lol: :lol:


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Re: Fritole de ricota

Messaggio da babatriestina »

Nona Picia ha scritto:
babatriestina ha scritto:iera bone.. iera.... ieri...
e ogi dieta? :lol: :lol: :lol: :lol:
Doman, che xe mercoledì dele Ceneri!


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Re: Fritole de ricota

Messaggio da Nona Picia »

babatriestina ha scritto:Doman, che xe mercoledì dele Ceneri!
Doppia dieta lora, con tuto quel che te ga magnà..... :lol: :lol: :lol:


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Re: Fritole de ricota

Messaggio da babatriestina »

ecome!!!
ieri crafen comprai e crostoli fati in casa


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Re: Fritole de ricota

Messaggio da Nona Picia »

Te son passada per casa mia? :lol: :lol: :lol: :lol: Stessa roba qua...


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