Anca 'stà quà xe 'na rizeta conosuda, ma cusì xe come che le preparo mi. Me dirè che oramai xe tardi, ma quà de noi - stranamente - 'stò ano se trova ancora zariese.
Ingredienti:
1 chilo de zariese, meio se durone,
1/2 litro de trapa o de alcool a 90°.
Par aromatizar:
un tochetin de canela,
meza steca de vanilia,
3 ciodi de garofano,
qualche gran de coriandolo,
pochisima nose moscada,
2 biceri de aqua.
Netè prima le zariese con 'na canaza, con le forbici taiè zirca metà gambo e po' metele in t'un vaso de vetro.
A parte, in t'un pignatin fè boir i dò biceri de aqua insieme ai aromi. Pasai zirca 20 minuti studè el fogo, pasè el siropo con un colin e butelo sora de le zariese; fè cusì anca con la trapa o l'alcol e tapè el vaso.
Conservè le zariese in t'un local fresco e scuro e doprele quando che volè.
Ciau, sempre con tantisima simpatia, Lela.
Zariese soto spirito
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Zariese soto spirito
Il vero "giusto" è colui che si sente sempre per metà colpevole dei misfatti altrui!
- Nona Picia
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Re: Zariese soto spirito
Xe tanti anni che no le fazzo più....
Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
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