Zariese soto spirito

gavè ricette triestine de condivider? volè parlar de roba che se magna e se bevi a Trieste? zerchè una ricetta che gavè dimenticado? e se ve sbrissa una non triestina.. ve perdonemo, se la xe bona!
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
Avatar utente
LELA
citadin
citadin
Messaggi: 817
Iscritto il: mar 3 mar 2009, 18:32
Località: Sondrio (SO)

Zariese soto spirito

Messaggio da LELA »

Anca 'stà quà xe 'na rizeta conosuda, ma cusì xe come che le preparo mi. Me dirè che oramai xe tardi, ma quà de noi - stranamente - 'stò ano se trova ancora zariese.

Ingredienti:

1 chilo de zariese, meio se durone,
1/2 litro de trapa o de alcool a 90°.


Par aromatizar:


un tochetin de canela,
meza steca de vanilia,
3 ciodi de garofano,
qualche gran de coriandolo,
pochisima nose moscada,
2 biceri de aqua.


Netè prima le zariese con 'na canaza, con le forbici taiè zirca metà gambo e po' metele in t'un vaso de vetro.
A parte, in t'un pignatin fè boir i dò biceri de aqua insieme ai aromi. Pasai zirca 20 minuti studè el fogo, pasè el siropo con un colin e butelo sora de le zariese; fè cusì anca con la trapa o l'alcol e tapè el vaso.
Conservè le zariese in t'un local fresco e scuro e doprele quando che volè.

Ciau, sempre con tantisima simpatia, Lela.


Il vero "giusto" è colui che si sente sempre per metà colpevole dei misfatti altrui!
Avatar utente
Nona Picia
cavalier del forum
cavalier del forum
Messaggi: 10977
Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
Località: Trieste - Rozzol

Re: Zariese soto spirito

Messaggio da Nona Picia »

Xe tanti anni che no le fazzo più....


Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"

"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....

Torna a “Ricete”