Sò che ognun fa el strucolo a modo suo ma mi ve dago la riceta dela mia pasta de strudel; la xè asai semplice e no la gà assai calorie, anzi niente, e se la pol tirar fina fina:
150 gr. de farina bianca, 3 deca de burro, 1 ovo e tre cuciari de acqua. Impastar col robot fin che fa la bala e lassar per 30 minuti soto pignata tepida. Stenderla fina fina e meterghe quel che volè sora. Saluti a tuti e, per ogi, basta. Oli1939.
pasta magnifica per strudel
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
- nonna ivana
- Notabile
- Messaggi: 5356
- Iscritto il: lun 18 feb 2008, 22:55
- Località: prov Bologna
Re: pasta magnifica per strudel
Grazie, prendo nota...mi sembra ottima!
Si può fare anche a mano, con questa piccola quantità!
Risulta morbida, vero?
Si può fare anche a mano, con questa piccola quantità!
Risulta morbida, vero?
ivana
la curiosità è il colore della mente
la curiosità è il colore della mente
Re: pasta magnifica per strudel
Sì Ivana, la pasta resta morbida e ssai elastica, se pol far anche con el stesso quantitativo, due strucoli un poco più picoli cussì i dura de più. Saluti Oli1939.
Il colore e' il mio mestiere
Re: pasta magnifica per strudel
La mia putela no la xe contenta dela pasta. Forsi la diferenza, el segreto, xe el butiro. O forsi anca l'ovo (col butiro). Te savarò contar.oli1939 ha scritto: Sò che ognun fa el strucolo a modo suo ma mi ve dago la riceta dela mia pasta de strudel; la xè asai semplice e no la gà assai calorie, anzi niente, e se la pol tirar fina fina:
150 gr. de farina bianca, 3 deca de burro, 1 ovo e tre cuciari de acqua. Impastar col robot fin che fa la bala e lassar per 30 minuti soto pignata tepida. Stenderla fina fina e meterghe quel che volè sora. Saluti a tuti e, per ogi, basta. Oli1939.
Grazie pal consilio.
- babatriestina
- senator
- Messaggi: 41270
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
Re: pasta magnifica per strudel
i disi che xe la lavorazion. El butiro mi lo go messo squaiado, col microonde. Ma un'altra volta go messo oio, de arachide, e xe vegnudo benin istesso. ma go lavorado a man, no col robot.
"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)