Ogni tanto me gira i bacoli e me invento qualcossa zercando i avanzi....
Sugo panzeta olive e caperi vanzai in frigo...
per i spagheti
polpete spinaze e patate, tuto avanzi anche qua
No penserè che gavemo magnà tuto ogi....Noooo!!!! Noi no magnemo cussì tanto in una volta! Xe stadi sue pasti con contorno de insalata e matavilz
Magnar avanzi...
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
- Nona Picia
- cavalier del forum
- Messaggi: 10977
- Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
- Località: Trieste - Rozzol
Magnar avanzi...
Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Re: Magnar avanzi...
Mi inveze de avanzi ciogo vanzumi.Nona Picia ha scritto: Ogni tanto me gira i bacoli e me invento qualcossa zercando i avanzi....
Sugo panzeta olive e caperi vanzai in frigo...
per i spagheti
polpete spinaze e patate, tuto avanzi anche qua
No pensarè che gavemo magnà tuto ogi....Noooo!!!! Noi no magnemo cussì tanto in una volta! Xe stadi due pasti con contorno de insalata e matavilz
El primo xe quel che a casa mia, ma veramente in caso de estremo bisogno, iera el sugo finto. Mia mama cioleva salame. Anca adeso ciogo bele olive e fazo un sugheto col pomidoro. Gutt!
Polpete xe stade sempre un segreto: i vanzumi de tuta la setimana. Nela caserma inglese dove che lavoravo mi iera el venerdi. Qua iera e xe i caneloni. Solo per gente sana e resistente. Ogi se disi: poliresistente. Adeso te sa parchè mi parlo sempre de mitridatismo.
Con tuta quela roba, anca per do magnari (due pasti) , vol dir che se magnoni.
PS: Nona mia, i tempi xe pasai anca par mi. Zinquanza o sesanta ani fa iera par mi la metà de un pasto.
- babatriestina
- senator
- Messaggi: 41310
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
Re: Magnar avanzi...
anche mi.. ma de solito salvo in freezer e po scongelo in microonde e ciamo "assaggini" o "tris di avanzi" . Resta sempre pan gratado che xe bon per tante robe..Ciancele ha scritto: Mi inveze de avanzi ciogo vanzumi.
"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
Re: Magnar avanzi...
Anca noi, che semo in do, gavemo problemi de cusinar. La putela ga fato involtini, oto tochi, e el resto in freezer. La stesa roba co' fazo lasagne. Venerdi go comprado 50 deca de sardele e le go netade e in freezer. Forsi domani. Ma forsi, parche ogi go fato coda de manzo rosta e adeso vado in cusina e metarò sicuro tuto in freezer. Gavemo anca meza galina in brodo. Insoma guai se no gavesimo el freezer. No se pol 'ndar del becher e dirghe la me daghi trenta deca de carne par rostir. Gulas sì, ma un toco per far rosto? Anca piz, bisogna cior squasi un chilo par far un bon brodo con osi. Ma dopo? Freezer! Ma una bela scudeleta de brodo con sal e pevere xe una delizia!!babatriestina ha scritto:anche mi.. ma de solito salvo in freezer e po scongelo in microonde e ciamo "assaggini" o "tris di avanzi" . Resta sempre pan gratado che xe bon per tante robe..Ciancele ha scritto: Mi inveze de avanzi ciogo vanzumi.
- babatriestina
- senator
- Messaggi: 41310
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
Re: Magnar avanzi...
Stasera go un otimo brodo de verdura, vanzume de ieri sera. Acqua, un porro a tochi e una zucheta a tochi. E po go fato una falopa: go messo sal, e po go zontado mezo dado de brodo. Moral, iera tropo salado, go slongado con acqua e xe deventado acettabile. Po go messo un pochi de grani de pevere e ala fin go frullado tuto, anca el pevere. roba de cusina indiana!!
me tegno legera, perchè iero a pranzo de un'amica cha ga fato gnochi de patate col sugo de rosto, e po videl rosto con verdure cotte.. mi go portado una bottiglia de "friulano" del Collio e gavemo dimenticado per un poco le magagne..
me tegno legera, perchè iero a pranzo de un'amica cha ga fato gnochi de patate col sugo de rosto, e po videl rosto con verdure cotte.. mi go portado una bottiglia de "friulano" del Collio e gavemo dimenticado per un poco le magagne..
"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
- Nona Picia
- cavalier del forum
- Messaggi: 10977
- Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
- Località: Trieste - Rozzol
Re: Magnar avanzi...
Caro Ciancele, i piati che te vedi iera quei che gavevimo in tavola, un per mi e un per Sum e se te guardi ben, te vedi che proprio tanto pieni no i iera....pasta col sugo venerdì e polpete e resto domenica....però domenica Sum ga magnà anche crema de mascarpone al limoncello, una picia copeta...Ciancele ha scritto:
Con tuta quela roba, anca per do magnari (due pasti) , vol dir che se magnoni.
PS: Nona mia, i tempi xe pasai anca par mi. Zinquanza o sesanta ani fa iera par mi la metà de un pasto.
Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Re: Magnar avanzi...
Che diametro gaveva la picia copeta?Nona Picia ha scritto: ....però domenica Sum ga magnà anche crema de mascarpone al limoncello, una picia copeta...
Stasera carne de brodo in salata, do foie de radiceto de primo taio e un ovo duro. Un sluc contro el mal de gola. E po in paion.
- Nona Picia
- cavalier del forum
- Messaggi: 10977
- Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
- Località: Trieste - Rozzol
Re: Magnar avanzi...
la copeta iera proprio mini, ma lui ga gradì lo stesso....Mi che son bona, te mando un strucolo de ricota virtuale, che te garantisso che xe sai bon....te pol domandarghe conferma a Oli e suo marì che i lo ga asagià
Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....