fidelini

gavè ricette triestine de condivider? volè parlar de roba che se magna e se bevi a Trieste? zerchè una ricetta che gavè dimenticado? e se ve sbrissa una non triestina.. ve perdonemo, se la xe bona!
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
Rispondi
Avatar utente
babatriestina
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 34427
Iscritto il: domenica 25 dicembre 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

fidelini

Messaggio da babatriestina » martedì 22 settembre 2015, 11:07

I "capelli d'angelo", spaghetti sottilissimi, detti anche fidelini o fedelini qua si usano soprattutto in brodo, e lo stesso nome mi sembra che sia usato anche in Austria.
Però scopro che in Spagna..
Immagine
fanno una variante di paella con pasta e la chiamano Fideuà
https://it.wikipedia.org/wiki/Fideu%C3%A0


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)

Rispondi

Torna a “Ricete”