Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

El SOLO e UNICO logo indove che se pol ciacolar de tuto cuel che pasa per la testa :-) ... a proprio ris'cio e pericolo ;-D
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy. in italiano.
Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 3992
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » martedì 19 marzo 2019, 20:20

Chi si contenta gode, ed i cocci sono suoi. Così o quasi dice un proverbio. Son sparagnin. Come tradurre in italiano? Opero in modo economicamente favorevole? Cosa go fato? Sabo (Sabato) la putela ga crompà do melanzane. No tanto grandi. Ieri le go impanade. Do ore de lavor. E gavemo magnà a mezogiorno. Veramente iera le do. El resto lo go salvà par la sera, e una parte la gavemo magnada freda. El resto lo go salvà e lo go fato ogi ala parmigiana con una bolognese (anca resti) che gavevo nel frizer (freezer). In forno con mozarela gratada. Probabilmente anca resti. :cheezy_298:
Sarò sparagnin, ma go pensà che una volta le do melanzane le gavaria magnade de solo in tun colpo (in una volta).
Domenica gavevo undise gamberoni o scamponi, come che volè. Peso medio de un circa 6/7 deca (60/70 grammi). Sie (tre a testa) a mezogiorno e la sera i zinque li go divisi per peso. Mi peso tanto de più e ‘lora 3 tochi a mi, e per la putela do. A mezogiorno poělés, in farsora (per Elisa: in padella), col vin bianco, un Riesling dela Mosela, e la sera in forno con aio, parsemolo (prezzemolo) e vin. Li farò de novo e farò consumar meno el sugo, parchè i iera squasi suti (asciutti). Ghe ga piaso anca ala putela.



Avatar utente
babatriestina
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 35919
Iscritto il: domenica 25 dicembre 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina » martedì 19 marzo 2019, 20:50

Mi me ricordo co iero picia, melanzane solo in estate.. adesso le xe sempre. ma no mozarela gratada, però! a fete!


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)

Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 3992
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » mercoledì 20 marzo 2019, 7:37

Prego sostituire nel mio post la parola resti (non dialetto) con l'espressione vanzumi.
Me vergogno. :(



Avatar utente
babatriestina
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 35919
Iscritto il: domenica 25 dicembre 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina » mercoledì 20 marzo 2019, 8:44

Ciancele ha scritto:
mercoledì 20 marzo 2019, 7:37
Prego sostituire nel mio post la parola resti (non dialetto) con l'espressione vanzumi.
Me vergogno. :(
:clapping_213:


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)

Avatar utente
Nona Picia
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 10900
Iscritto il: venerdì 20 gennaio 2006, 15:08
Località: Trieste - Rozzol

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia » giovedì 21 marzo 2019, 7:45

:lol:
Ciancele ha scritto:
mercoledì 20 marzo 2019, 7:37
Prego sostituire nel mio post la parola resti (non dialetto) con l'espressione vanzumi.
Me vergogno. :(
:lol: :lol:


Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"

"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....

Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 3992
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » domenica 5 maggio 2019, 16:38

Ogi la putela me ga squasi basà. Go fato scamponi in padella al vino bianco. Son sta 'tento che ghe sia anca un poco de sugheto, che no i se sughi tropo. La prosima volta radopio però l'aio. La ga dito che i iera squasi cusì boni come in tun ristorante talian andove che 'ndaimo solo a magnar scampi ala grilia. Xe squasi una onoreficenza al valor culinario! Dopo fragole con zucaro e limon. E un bianco dela Franconia. Par finir tarte de pmi fata in casa. La la ga fata ela. Cusì xe pol anca spetar el bel tempo.



Avatar utente
babatriestina
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 35919
Iscritto il: domenica 25 dicembre 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina » domenica 5 maggio 2019, 17:21

Me par ben


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)

Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 3992
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » lunedì 6 maggio 2019, 17:26

Chi se loda se imbroda. Mi me imbrodo. Ogi xe lunedi, la famosa giornata dei vanzumi. Me iera restade do olive un poco picanti. Go zuzà una e 'deso me fazo impachi de iazo. Go crompà altre do e go fato un sugheto finto. Go cusinà tagliolini e misià. La putela ga magnà, sensa brontolar. Cusì dopo ghe go fato fragole col zucaro e limon e gelato de vanilia. Un rosso austriaco, del Burgenland.
Doman, se la me lasa, volaria far patate gratade e frite in padela, ala svizera. Con cosa? No con vanzumi. :cheezy_298:



Avatar utente
nonna ivana
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 5337
Iscritto il: lunedì 18 febbraio 2008, 22:55
Località: prov Bologna
Contatta:

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da nonna ivana » lunedì 6 maggio 2019, 18:31

Io invece faccio fragole al lambrusco, senza zucchero...mi fa una schiuma frizzante, che si affloscia subito, ma il sapore è buono, almeno per me!!!

Buona serata a tutti!


ivana

la curiosità è il colore della mente

Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 3992
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » lunedì 6 maggio 2019, 19:25

nonna ivana ha scritto:
lunedì 6 maggio 2019, 18:31
Io invece faccio fragole al lambrusco, senza zucchero...mi fa una schiuma frizzante, che si affloscia subito, ma il sapore è buono, almeno per me!!!

Buona serata a tutti!
Penso che il Lambrusco abbia almeno un gusto un po' dolciastro, per cui ... Io sono costretto a mettere lo zucchero sia perchè le fragole non sono proprio dolcissime sia a causa del Limone. Quello che importa è che piacciano. Non ti pare?



Avatar utente
babatriestina
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 35919
Iscritto il: domenica 25 dicembre 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina » lunedì 6 maggio 2019, 20:06

per me , macedonia: fragole, kiwi e banane! niente vino, m a un po' di zucchero! bello da vedere anche come colore


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)

Avatar utente
sono piccolo ma crescero
Cavalier del Forum
Cavalier del Forum
Messaggi: 7200
Iscritto il: venerdì 11 maggio 2007, 14:08
Località: Trieste

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da sono piccolo ma crescero » lunedì 6 maggio 2019, 20:42

IO, non saltatemi addosso, sulla macedonia di fragole metto un poco di latte. Si caglia e toglie l'acido; personalmente, e de gustibus disputandum non est, le trovo deliziose.

D'altra parte, la panna che qualcuno mette sopra le fragole cos'è?


Non sono abbastanza giovane da sapere tutto. (J.M. Barrie - The admirable Crichton)

Avatar utente
nonna ivana
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 5337
Iscritto il: lunedì 18 febbraio 2008, 22:55
Località: prov Bologna
Contatta:

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da nonna ivana » lunedì 6 maggio 2019, 21:57

Io bevo il caffè e il tè senza zucchero, nel tè metto molto succo di limone!
Uso spesso lo yogurt bianco intero in macedonia di frutta, con limone e una puntina di zucchero.
Non mangio dolci acquistati in negozio, solo dal fornaio dolci locali, se mi fido della genuinità, non mangiamo merendine!
Domenica per il pranzo dai nipoti ho portato una ciambella allo yogurt, che da anni non facevo più!


ivana

la curiosità è il colore della mente

Avatar utente
sono piccolo ma crescero
Cavalier del Forum
Cavalier del Forum
Messaggi: 7200
Iscritto il: venerdì 11 maggio 2007, 14:08
Località: Trieste

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da sono piccolo ma crescero » martedì 7 maggio 2019, 5:11

Io detesto l'acido e la storia di una gita in montagna con 1200 metri di salita, nella quale, verso la fine, rimasi indietro per una crisi di fame e mi ritrovai con lo zaino, per un'errata ripartizione dei carichi in partenza, pieno di limoni che divorai tutti trovandoli dolcissimi, mi viene ancora, a distanza di cinquant'anni, citata dagli amici come presa in giro. In condizioni normali, però, l'agrume non è il mio frutto preferito.

In ogni caso, come ho detto prima, de gustibus non est disputandum, ed ogni mattina spremo mezzo limone per mia moglie che lo beve diluito con l'acqua e, nonostante questo, condividiamo felicemente le nostre vite, ormai, da più di quarant'anni.


Non sono abbastanza giovane da sapere tutto. (J.M. Barrie - The admirable Crichton)

Avatar utente
Nona Picia
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 10900
Iscritto il: venerdì 20 gennaio 2006, 15:08
Località: Trieste - Rozzol

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia » martedì 7 maggio 2019, 7:26

Buongiorno! A me le fragole piacciono con lo zucchero arancio o limone e panna, caffè e the senza zucchero però. Non ho mai provato le fragole col latte, ma nel frullato sì e mi piacciono molto


Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"

"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....

Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 3992
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » venerdì 24 maggio 2019, 19:42

La setimana scorsa iero oto giorni in Baviera. De domenica son de novo qua. Go profità par bever e magnar robe che xe dificile trovar qua. Par esempio bira scura forte. Un litro se pol, ma za dopo mezo litro no guidaria più la gripiza (macchina). Qua i ferma subito se un va a bisaboba (zigzag). Go magnà schinco de porco rosto. La crodiga (cotica) rosta xe una delizia, un gusto enorme. La carne la go fata involtizar pal can. Veramente can, un boxer, de mia fia. Un, ma no mi, ga magnà la carne e ga mandà in cusina la crodiga. Mi go ordinà una de crodiga con do gnochi de patate. I ga ciamà Teves. (Per quanto ricordi, Teves trasportava i pazienti a San Giovanni (manicomio), a contar saseti). Anca bon xe el cosideto Krustenbraten, che saria carne de porco, panza o spala, cola crodiga. La crodiga la vien intaiada a quadreti e cota nela bira nera. Po rosta soto el gril. So che xe una nostra cara forumista che no ghe piasi magnar ‘ste robe. Ma, come che diseva quel che magnava savon, gusti xe gusti.



Rispondi

Torna a “El salotin”