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Re: Pasticcerie triestine

Inviato: gio 3 ott 2019, 14:36
da babatriestina
Ogi go provado a cior un per de paste de Pirona ( volevo festegiar una visita medica che me ga dito che va tuto ben..) Ben, per chi che domanda come che le xe:
1 no xe le tradizionali paste: no e dobos, no xe rigojanci, no xe indianercafen..
2 le xe de otima qualità: go ciolto quel chi i ciama crapfene viennese e xe una fantasia; un crafen fredo coverto con caramel e ripiende pana montada e un " tancio di torta Teregsteo una roba de ciocolata con sora crema de nosele
3 la pastine xe -ine ossia pice.
le mie che iera grandi me ga costado tute due sui 6 euro.

Re: Pasticcerie triestine

Inviato: gio 3 ott 2019, 17:51
da Bilbo
i ga anche fave?

Re: Pasticcerie triestine

Inviato: gio 3 ott 2019, 17:58
da babatriestina
me par de gaverle viste

Re: Pasticcerie triestine

Inviato: gio 3 ott 2019, 18:03
da Bilbo
chisà se le xe come quele de pirona o più simili a quele che te trovi nele varie paneterie dela cità....

Re: Pasticcerie triestine

Inviato: gio 3 ott 2019, 20:18
da babatriestina
no so dirte perché mi de Pirona ciolevo solo che pinze. me ricordo le fave della Bomboniera, ma quela de una volta

Re: Pasticcerie triestine

Inviato: ven 4 ott 2019, 7:49
da Piereto
Alora semo ne la tradizion de pirona : ieri come oggi pastine mingherline......e care.

Re: Pasticcerie triestine

Inviato: ven 4 ott 2019, 9:57
da babatriestina
queste le mie:
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Re: Pasticcerie triestine

Inviato: lun 16 dic 2019, 11:03
da babatriestina
Nova Bomboniera:
ieri per un pranzo in compagnia go voludo provar: iera domenica matina, iera pien no gavevo tempo de fotografar el ambiente.. che xe sempre quel più o meno e tanti ghe basta quel "pasticceria austroungarica" etc etc ... ecove le vetrine dele pastine, 1.80 l'una.
la gestion xe de Peratoner quei del cafè Speci..

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Ciolte un per de pastine con crema de buro: almeno no iera ranzido anzi iera propio bon.

MA:
crafen, dobos, rigojanci, indianer, lettere d'amore, meringhe con panna, i triangoli de sfoia con la puina che me cioleva nono?... tuto quel che ciolevimo ala Bomboniera? no xe ombra.

Biscotti e biscottini, praline e ste pastine...
eco ormai sta deventando un misiot de pasticcerie/panetterie... gavemo provado che iera verta una nova in via Battisti . Artigianale? ok ma un pien de svodo..
e ormai la più parte fa quei cestini cola rema e fruti coverti de gelatina che tien ( chi se ricorda i veri, cole fragolette de bosco?) tanti pastine micro con creme panne e bavaresi de tuti i colori. o in alternativa xe quei tipo Prunk, ala carsolina: zavate carsoline, crafen e perfin gibaniza..

Re: Pasticcerie triestine

Inviato: mer 18 dic 2019, 13:30
da babatriestina
anche questi, sarà boni, ma un se speta altro..
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Re: Pasticcerie triestine

Inviato: dom 3 ott 2021, 22:25
da Agnese
Ciao a tutti, mi sapete consigliare delle pasticcerie (o panifici) dove fanno delle buonissime favette a Trieste?per me sono qualcosa di sacro perché io sono di Verona e pure qui si trovano, ma soprattutto i miei nonni erano triestini e alla festa dei santi facevano la 'gara di favette', ossia ogni componente della famiglia portava delle favette e vincevano le migliori, per cui conosco le migliori di Verona ma purtroppo non di Trieste...

Mi date anche il nome di una buona pasticceria con posti a sedere dove trovare dolci triestini ?

Grazie a chi mi risponderà

Re: Pasticcerie triestine

Inviato: lun 4 ott 2021, 7:40
da babatriestina
Per me le pasticcerie migliori, anche se alcune hanno cambiato gestione, sono la Bomboniera, Pirona e Penso. Nessuna ha posti a sedere interni ma qualcuno esterno sì

Re: Pasticcerie triestine

Inviato: lun 4 ott 2021, 14:22
da sono piccolo ma crescero
A me avevano parlato molto bene della pasticceria Saint Honoré a Opicina in via di Prosecco.
Per le fave io ne ho trovate di buone in vari posti; sconsiglierei quelle in vendita nella grande distribuzione che sono spesso dure.
Una volta ho anche provato a farle, di un colore solo. Non sono venute male, basta NON seguire le ricette della Cucina triestina della Stelvio, che ci mette anche la farina. Comunque farle in casa, secondo me, "non è pileggio da picciola barca" come direbbe padre Dante.