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ciao
sum culex
Costine de maiale....Elisa ha scritto:A, non riuscirei a trovare la giusta denominazione in italiano. D
In cucina?sono piccolo ma crescero ha scritto:Mi resta un problema: a che serve la pinza a pappagallo?
Drio el secondo pupolo sembreria che la servi per cavar i osi dele costole; no cole man perchè probabilmente i scota essendo pena rostidi.sono piccolo ma crescero ha scritto:Mi resta un problema: a che serve la pinza a pappagallo?
questa xe la prima volta che la sentoNona Picia ha scritto:Mi, co cusino i risi, prima de butarli nel'acqua bolente ghe struco dentro sugo de limon cussì no i se taca....
Baba, Baba, no te bado più. Cosa te go fato par farme morir de invidia? El Chablis, un bianco dela Borgogna, se lo trova anca qua a 12,5 gradi e costa circa 9 euro, ma no xe quel original che costa circa el dopio. Quel de prima qualità almeno 3/4 volte tanto. El Sancerre xe un bianco dela Loira de 12,5-13 gradi e costa sui 15 euro. Ma anca lu, come el Chablis, vien pagado più del dopio se xe de prima qualità. Un altro dela Loira xe el Pouilly fumé (fumigà = affumicato) che con 12,5 gradi costa circa 11 euro. Ma dificile de trovar, bisogna ‘ndar de specialisti e là bisogna pagarlo naturalmente de più.babatriestina ha scritto: ..... Mi iero inveze un per de giorni a Parigi , cola scusa de andara a saludar i cuigini e anche per goderme un città che me piasi assai.. ben mi inveze stavolta gnente steak e frites e più de una volta go ripiegado sul pesse, ossia el cabillaud. Che saria un merluzzo, ma qua tranci de merluzzo come quei no se trova. I li fa credo a vapor e po i li presenta su un abase de spinaze lesse, con panna, spesso, verdurete o anche una volta iera pedoci lessi de contorno.. gente mal.. un bicerin de un bon Chablis vizin o anche un Sancerre .....