![Immagine](https://www.atrieste.eu/Foto/A002/NormandiaBretagna/P1100509.jpg)
![Immagine](https://www.atrieste.eu/Foto/A002/NormandiaBretagna/P1100510.jpg)
..... o la botiglia intiera o gnente ..... O Roma o morte. Mi gavaria ciolto Roma, sensa problemi.babatriestina ha scritto: el bicer de Chablis in ristorante me ga costado 9 euro, ma xe per una volta al anno! el Pouilly fumé lo conosso ben, l'ultima volta lo go ordinado in Bretagna, ma ierimo in tre e gavevimo de sdebitarse con una siora che ne offriva ospitalità: lo go suggerido mi! el Sancerre costava sui 5 euro al bicer in bistrot. El Pouilly fumé iera sula carta dei vini, ma no sfuso! o la botiglia intiera o gnente.. e iero de sola. Coi nipoti , mi un bicer de vin, la mula acqua e el mulo birra: sta gioventù moderna.. dei cugini, che me conossi, in Normandia i me ga offerto sidro rosé che no gavevo mai provado..
ai castei dela Loira difatti bevevo rosé de Chinon.. go fato tre viste ai castei dela Loira: la prima a 15 anni coi genitori tornando de Bretagna, go visitado un per de castei ( Langeais e Chenonceaux me par) e me xe vegnuda la voia, po nei anni 70 iera de quele parti le nozze dei cugini ( quei che adesso sta in Normandia) e là con mama semo restade anche noi quindese giorni visitando de tre a quattro castei al giorno. Fin che go fato indigestion.. e son tornada una decina de anni fa, con viaggio organizzado, per riveder un poco.
Mi intendevo che tre o quatro al giorno se tropi. Te devi contar anca la strada. Noi gavemo visità solo i più grandi, i più importanti, co'la calma, sensa corer e par questo gnente indigestion. Gavemo visto anca quel de da Vinci. In tuto forsi diese castei. Noi vardaimo anca el paesagio, la colza in fioritura, tuta giala. Anca mi disevo che in viagi organizadi se vedi de meno, solo che no te ga de farte pensieri "logistici". Mi inveze go dovesto procurar albergo, de magnar, DE BEVER. Par noi e pal can. A Parigi tre de noi andava in cesa e un spetava fora col can. Dopo anca el guardian andava in cesa. E nei castei portaimo el can in brazo quando che i ne lasava. Poco però. E 'lora vedi sopra.babatriestina ha scritto: El Chablis i me lo ga versado dela botiglia..
Per mi xe al contrario in un certo senso de quel che te disi, perchè in viagio organizzado se vedi secondo mi molto meno che de soli: quela volta con mama gavevimo ciolto macchina a nolo, guidavo mi, e fra visite più o meno grandi de castei dela Loira ghe ne go visitadi 26!! fino fora pei oci, disemo pur, verso la fin... e po te conterò con calma dela creperie ..
Queste crepes le go magnade su l'isola de Usedom in Germania, mar de l'est. Un toco de l'isola xe Polonia. Veramente bone. A Angers son sta nel 1984, noze de argento. Viagio organiza lo go fato a Mallorca. Po la ancora gite organizade e i ne portava dove che bisogna comprar qualcosa e nei locai che i voleva lori. Par quel vado piu che poso indipendente. Finora me xe andada sempre ben.babatriestina ha scritto: Mi dei castei iero, come dir, bulimica.. no me bastava mai! e ognidun gaveva la sua storia.. i più grandi xe i più famosi, ma i pici ga spesso qualcossa in più. i mobili de famiglia, ancora abitati in parte..
No poso che darte ragion. E par questo vado anca mi pa'le mie!
Per la crêperie, l'ultima sera ierimo a Angers.Iera el 1971.. entreno in un ristorante, trovemo un tavolo, se sentemo, iera poca gente, spetemo, spetemo.. dopo un quarto de ora gnanca no i ne ga portado la lista. Se vardemo: qua no xe posto. Andemo fora e vedemo in un vial una serie de tavoli pieni de muleria, come de noi in pizzeria. Xe una crêperie, che no savevimo ben, gavemo imaginado palacinche.. trovemo come in ristorante un menu a prezzo fisso, assai bon prezzo, iera tre crêpes salade e una dolce. Ordinemo, se spetavimo tipo omlet, e inveze le iera quele grandi bretoni de grano sarasin farcide, insoma, bon ala prima, za sazie la seconda, gavemo dovudo saltar la terza per far onor ala quarta dolce che me ricordo ancora che iera con lamponi. Sazie che no te digo, el giorno dopo in treno no gavemo magnado gnente, che se disevimo: pranzo? pensa a quel de ieri e te son ancora sazia! Mai più visto dopo nele crêperie menu cussì completi..
la logistica fazeva mama, adesso no go voia de guidar, no go voia de zercar.. e nei viagi organizzai li molo assai spesso e vado per le mie!
Baba, un pensionà che no iera a Mallorca se devi qua vergognar.babatriestina ha scritto: ..... ps no go mai pensado de andar in viaggio organizzado a Mallorca .....
sarà per quando che sarò vecia...Ciancele ha scritto:Baba, un pensionà che no iera a Mallorca se devi qua vergognar.babatriestina ha scritto: ..... ps no go mai pensado de andar in viaggio organizzado a Mallorca .....
Anca mi go una lista de robe che volaria far co' sarò vecio.babatriestina ha scritto: ....
Baba, un pensionà che no iera a Mallorca se devi qua vergognar.
sarà per quando che sarò vecia...![]()
![]()
Me ricorda un cogo talian, forsi go za contà, che me diseva che par la piza el ciol roba no de prima qualità. Dopo diversi minuti in forno a alta temperatura, co' la piza vien fora no se vedi la diferenza tra i funghi e salame scarto e funghi e salame de prima prima qualità. Po l'origano copa qualsiasi gusto.babatriestina ha scritto: Una roba ala svelta: gavevo peveroni, li go taiai in due, netai passadi un minuto in microonde che i se amorbidissi e impignidi de carne masinada. Quela del supermerket, che xe rossa de fora e grigeta de dentro, ma una volta cota no se ghe bada. Un poco de sal, pevere, un fil de oio.. e 20 minuti in forno. Vanzerà per doman..
Per pice dosi no me meto a cior carne e masinarmela in casa, altro toco che saria de lavar..
Ieri i ultimi sardoni in savor e alici distese, ma comprade. Domani sera, se la putela no cambia idea, caramai friti.babatriestina ha scritto: Boon!
Mi de picia no me piaseva verdure, ma co go visto melanzane impanade go domandado ingenuamente Xe videl frito? e mama no volendo dir bugie del tuto ma sperando de farme magnar ga risposto Xe videl frito "spagnol". Co go finido de magnar, la me ga dito che iera melanzane.
Ma mi ieri e ogi.. sardoni impanadi!! ieri el piato, e ogi i vanzumi..
per Cechelin, iera i enigmi de TurandotCiancele ha scritto: Per chiudere un indovinelo: La risa la rasa, la cori par la casa, tuti la senti e nisun no la vedi. Cosa xe?
Manca el final: ......ma tuti la nasa!Ciancele ha scritto: Per chiudere un indovinelo: La risa la rasa, la cori par la casa, tuti la senti e nisun no la vedi. Cosa xe?