macondo ha scritto:Ciancele ha scritto: una picola bistechina con Bratkartoffeln. Patate prima cusinade, lasaze iazar (diventare fredde), po taiade a fete e in farsora.
Ma le patate in tecia
domace no xe la stessa roba?
No, parchè mi credo, o me par de ricordarme, che le patate in tecia no iera a fete, ma pestade. Smashed.
Le Bratkartoffeln te le pol far crude, taiade a fete sotili, ma no ostie. Te le meti in farsora con poco graso. Chi ciol oio, ma qua se preferisi, par ‘ste patate, cior margherita. Buro poco, parchè ghe dà tropo gusto. E i altri grasi (struto ecc.) no xe par mi boni par far le patate. Patatine frite (chips, french fries) sì, ma no Bratkartoffeln. Fogo moderato par Bratkartoffeln.
Ma qua, vive la difference!, se ciol patate farinose, le vien lesade e, el giorno dopo, spelade, taiade a fetine (né grandi né pice: giuste!) e mese in farsora. Farsora de fero, che no se lava, ma se neta col giornal! La xe sempre grasa. Se te vol, te ghe zonti un per de fetine de zivola, Rosmarin solo nele patate rose in forno.
PS: I disi de meter do fetine de zivola frita anca in tele polpete.