Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

El SOLO e UNICO logo indove che se pol ciacolar de tuto cuel che pasa per la testa :-) ... a proprio ris'cio e pericolo ;-D
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
Ciancele
notabile
notabile
Messaggi: 4759
Iscritto il: gio 28 lug 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

Fioi mii, bongiorno a tuti. Adeso me ga ciamà mio fio e el me disi che sora la sua casa xe el spetacolo dela migrazion dele oche che le svola via. Le va al sud. Le go sentide al telefono. Iera tante, ma tante. Mio fio ga dito che xe za la seconda butada. Mi ghe go spiegà che no le va al sud, no le migra, ma le scampa. Ogi xe el 9 de novembre e tra do giorni xe l’undise: San Martino. A San Martino qua se usa far oca ‘rosta: Martinsgans. Tuti i ristoranti ga oche roste. O solo la cossia o oca complete con ripieno di castagne (no salvadighe, quele altre). Anche per asporto, con una botilia de roso. I vol far l’incrocio de oca con milepiedi, parchè tuti domanda solo la cossia. E le oche normali ga solo do zate. Anca la mia putela la vol far dopodoman oca ‘rosta. Vedaremo.


Avatar utente
Nona Picia
cavalier del forum
cavalier del forum
Messaggi: 10983
Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
Località: Trieste - Rozzol

Re: batudine alegre

Messaggio da Nona Picia »

Ciauuu Ciancele! Te va ben questo per pranzo e/o zena? Iera sai bo, sa! Ma no invitemo BT perchè no ghe piasi...magari invitemo Oli! :lol: :lol: :lol: :lol:

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine


Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"

"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Avatar utente
babatriestina
senator
senator
Messaggi: 41572
Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Re: batudine alegre

Messaggio da babatriestina »

Grazie , fe ben a no invitarme, sarà per un'altra volta con qualcossa de più legero.. mi ogi crespelle al radicio rosso. Solo veder me sento la panza gonfia..


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
Ciancele
notabile
notabile
Messaggi: 4759
Iscritto il: gio 28 lug 2011, 22:30

Re: batudine alegre

Messaggio da Ciancele »

Nona Picia ha scritto: Ciauuu Ciancele! Te va ben questo per pranzo e/o zena? Iera sai bo, sa! Ma no invitemo BT perchè no ghe piasi...magari invitemo Oli! :lol: :lol: :lol: :lol:
Sarà batudina, ma no la xe alegra. :evil:
Ogi in tavola: brodo brustolà con contorno de zuf. Canucia e polenta e late.
PS 1: Ciancele mente sapendo di mentire!! :twisted:
PS 2: Purtropo no. :(
Stasera cusino mi. Forsi gavarò un suceso come con i tortelini. :( :( :(


Avatar utente
babatriestina
senator
senator
Messaggi: 41572
Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina »

spostadi i post..
ogi cossa se fa con un ovo in scadenza e spinazze in casa? tagliatelle verdi ( qua a Trieste i le ciama lasagne..) con un sugo de carne che trovo in frigo..
le se sta sugando ( Ciancele..) prima che le taio..


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
Ciancele
notabile
notabile
Messaggi: 4759
Iscritto il: gio 28 lug 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

Anca ogi, fina a lunedi, brodo brustola e zuf. :arf2_140:


Avatar utente
Nona Picia
cavalier del forum
cavalier del forum
Messaggi: 10983
Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
Località: Trieste - Rozzol

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia »

Ciancele ha scritto:Anca ogi, fina a lunedi, brodo brustola e zuf. :arf2_140:
cossa, te ga GRIPPE?


Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"

"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Ciancele
notabile
notabile
Messaggi: 4759
Iscritto il: gio 28 lug 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

Se gavesi la marantiga (Grippe) bevaria brodo de galina e rum col tè. No, go la dentiera in oficina. :(


Avatar utente
Nona Picia
cavalier del forum
cavalier del forum
Messaggi: 10983
Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
Località: Trieste - Rozzol

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia »

Bongiorno a tuti! Ogi tempo "splendido! Acqua a gogò! :(


Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"

"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Avatar utente
Nona Picia
cavalier del forum
cavalier del forum
Messaggi: 10983
Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
Località: Trieste - Rozzol

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia »

Ciancele ha scritto:Se gavesi la marantiga (Grippe) bevaria brodo de galina e rum col tè. No, go la dentiera in oficina. :(
:lol: :lol: :lol: :lol: :( :( :(


Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"

"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Ciancele
notabile
notabile
Messaggi: 4759
Iscritto il: gio 28 lug 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

Nona Picia, bongiorno. In un post precedente te ga scrito che pal tuo putel te ga fato un frapè de fruti. Mi no go el frulator, e no me resta che far far come i colombi che i mastiga prima el magnar pai pici che i solo iniutisi.


Avatar utente
nonna ivana
Notabile
Notabile
Messaggi: 5363
Iscritto il: lun 18 feb 2008, 22:55
Località: prov Bologna

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da nonna ivana »

Buon Giorno e Buon Appetito per dopo!
piatto di gramigna di ieri, non la solita gramigna riccioluta, ma corta e liscia, per motivi pratici...condimento di cipolla, sedano, luganega...metto le foto!
Avevo dei piselli preparati con olio, latte, dado e li ho aggiunti...piaciuta molto!
Allegati
gramignaluganegaIS (3).JPG
gramignaluganegaIS (3).JPG (70.02 KiB) Visto 1324 volte
gramignaluganegaIS (1).JPG
gramignaluganegaIS (1).JPG (53.26 KiB) Visto 1324 volte
gramignaluganegaIS (2).JPG
gramignaluganegaIS (2).JPG (64.52 KiB) Visto 1324 volte


ivana

la curiosità è il colore della mente
Avatar utente
babatriestina
senator
senator
Messaggi: 41572
Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina »

oggi sogliole.. alla svelta!
in padella con una noce di burro, poi sfumate con vino bianco.. per ridurrei grassi.


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
Avatar utente
nonna ivana
Notabile
Notabile
Messaggi: 5363
Iscritto il: lun 18 feb 2008, 22:55
Località: prov Bologna

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da nonna ivana »

Non riesco a studiare un buon piatto con le sogliole, mi sono antipatiche a dirla tutta...compravo i filetti già pronti, perché non so spellarle!
Preferisco pesci più corposi e meno delicati!

questa è l'ultimo filetto di cernia... a Natale mio figlio ne aveva comprato in eccesso da un amico che va a pescare in mare, e io ne avevo congelato tre grossi filetti arrotolati singolarmente...poi cotti alla piastra, uno solo bastava per due per due.
Questo al forno!
Allegati
cernialimonepanaturafornoIS (1).JPG
cernialimonepanaturafornoIS (1).JPG (61.98 KiB) Visto 1308 volte
cernialimonepanaturafornoIS (4).JPG
cernialimonepanaturafornoIS (4).JPG (66.88 KiB) Visto 1308 volte
cernialimonepanaturafornoIS (8).JPG
cernialimonepanaturafornoIS (8).JPG (54.6 KiB) Visto 1308 volte


ivana

la curiosità è il colore della mente
VetRitter
Citadin
Citadin
Messaggi: 1165
Iscritto il: mar 13 ott 2009, 16:25
Località: Piacenza (provincia)

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da VetRitter »

nonna ivana ha scritto:compravo i filetti già pronti, perché non so spellarle!
ciao, puoi cuocerle in padella direttamente con la pelle, una volta cotta la carne si stacca bene.
saluti


Avatar utente
nonna ivana
Notabile
Notabile
Messaggi: 5363
Iscritto il: lun 18 feb 2008, 22:55
Località: prov Bologna

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da nonna ivana »

Grazie Vet!!!
Bene..temo sempre sia amara, ma se cotta bene viene via forse come negli altri pesci...ma mi dà sempre l'idea di un cibo per bambini e malati e io mi rivolgo a ...uno sgombro, a un merluzzo, a un pescegatto, mi sbizzarrisco nel escogitare ricette!


ivana

la curiosità è il colore della mente
VetRitter
Citadin
Citadin
Messaggi: 1165
Iscritto il: mar 13 ott 2009, 16:25
Località: Piacenza (provincia)

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da VetRitter »

la puoi infarinare bene sui due lati, e poi via in una padella bella calda con un filo di olio o burro.. ti assicuro niente di amaro.


Avatar utente
nonna ivana
Notabile
Notabile
Messaggi: 5363
Iscritto il: lun 18 feb 2008, 22:55
Località: prov Bologna

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da nonna ivana »

Sì, penso che la farò in questo modo...fresca possibilmente!!!

Buona fine di settimana!


ivana

la curiosità è il colore della mente
Ciancele
notabile
notabile
Messaggi: 4759
Iscritto il: gio 28 lug 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

Carisimi tuti, el mio amico Gabriele d’A. diseva Memento Audere Semper. Un altro, che no poso far el nome par via dela pologia, diseva Osiamo l’inosabile, l’imposibile no esiste. Noi podesimo dir Chi no risica no rosiga. E par rosigar go risicà un poco. Cosa go fato? Sardele in bianco. Première mondiale de Ciancele. La putela me ga dito: Cici, te le pol far de novo in qualsiasi momento. Ma solo par ti. La me abati. ;--D Par fortuna gavevo anche quele in savor e la ga dito che quele in savor xe stade le più bone de l’era ciancelesca. Meno mal. Che fortunon. Stasera ghe fazo caramai friti e la ciapa anca le do ultime sardele in savor. Mi me tocherà contentarme de qualche fetina de lardo col apevere. E un bicerin de Riesling. Go crompà anca nose, ma quele le mastigherò forsi lunedi. Altrimenti porig (porridge = fiocchi di avena al latte).
Guai un mal de note go anca una botilia de nero che no ocori mastigar. Solo ciuciar. ‘lora: napred (avanti).


Avatar utente
babatriestina
senator
senator
Messaggi: 41572
Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina »

mi fazevo sardoni in bianco , perchè disevo In casa mia i xe veci, fazo roba legera. I me ga dito No te ne farà miga de novo quei sardoni de guera?


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)

Torna a “El salotin”