Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

El SOLO e UNICO logo indove che se pol ciacolar de tuto cuel che pasa per la testa :-) ... a proprio ris'cio e pericolo ;-D
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sum culex
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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da sum culex »

Che bon che devi esser: mandime un tochetin che assagio! :wink: :-D
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Elisa
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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Elisa »

Ah se l' è bon! :-D Forsi te ariva el profumo Sum !!!! Da ciuciarse i dedi per 'na volta :lol:
E’ “Asado de tira de costilla ancha”, è quello della fotografia, non riuscirei a trovare la giusta denominazione in italiano. Da riconoscere che questo taglio è da occasione e da "non ripetere senza ricetta” :arf2_140: per chi si pregia di custodire la propria salute, dato che vicino all' osso possiede una cappa di grasso bianco che una conseguente scarsa virtù non induce a separare e disdegnare. Il sapore e l' aroma sono speciali. Ciononostante, da godere senza colpa e dimenticando che l’ ideale è mangiare carne magra. ;--D


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da sono piccolo ma crescero »

Mi resta un problema: a che serve la pinza a pappagallo?


Allora s’accorse che le parole fanno un effetto in bocca, e un altro negli orecchi; e prese un po’ più d’abitudine d’ascoltar di dentro le sue, prima di proferirle. (A. Manzoni, I promessi sposi, cap. XXXVIII)
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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia »

Elisa ha scritto:A, non riuscirei a trovare la giusta denominazione in italiano. D
Costine de maiale....


Ciao ciao
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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia »

sono piccolo ma crescero ha scritto:Mi resta un problema: a che serve la pinza a pappagallo?
In cucina?


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da sum culex »

sono piccolo ma crescero ha scritto:Mi resta un problema: a che serve la pinza a pappagallo?
Drio el secondo pupolo sembreria che la servi per cavar i osi dele costole; no cole man perchè probabilmente i scota essendo pena rostidi.
ciao
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Elisa
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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Elisa »

In onore alla verità: sono costole di carne bovina. E’ ben nota l’ abitudine -o questione di gusti- di levare l’ osso dalla carne che si fa con facilità e con pinza d’ occasione, sebbene le norme del galateo dicono che è corretto portare in tavola il piatto con le ossa. Qui si tratta di una rievocazione: occasione per imitare lo “stile” di un caro cuoco (asador) ben ricordato e così….appagata l' aspirazione. :-D


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

Ieri iero cusinà mi. Fiapo. (Trad.: ero sfinito a causa della rovente temperatura del giorno). In tavola el pasto de Marcelino: pane e vino.


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia »

Ieri no go cusinà.... a pranzo proscitto e melone e insalata a cena minestra de verdura che gavevo pronta in congelator.... :lol:


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina »

pasta freda... pomidori a cubetti in scatola, tonno in scatole, olive in vasetto.. mozzarella..


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia »

a Sum pasta freda no ghe piasi.... :-D


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

Qua se usa 'sai far piadine de salata con PASTA FREDA, naturalmente pasta curta, salame, parsuto coto o crudo, luganighe, formaio, porcherie varie taiade a tocheti. Per porcherie varie intendo dir che no esisti una riceta, ma ognidun meti quel che vol o quel che ga. Va ben per pranzi dal sacco o festini. No xe cusì malvagio de rifiutar.


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina »

fazo anche mi, e anche con risi. El importante xe scolar, passar soto acqua freda che se no deventa colla, e meter subito un poco de oio de bona qualità che no se tachi.
Vien ben con cubetti de pomidoro crudo, olive, formai freschi ( mozzarella o anche feta grego).. va ben per el caldo. Anche un poco de sugo de limon. E volendo una scatoletta de tonno. Mi evito le luganighe..


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia »

Mi, co csino i risi, prima de butarli nel'acqua bolente ghe struco dentro sugo de limon cussì no i se taca....


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina »

Nona Picia ha scritto:Mi, co cusino i risi, prima de butarli nel'acqua bolente ghe struco dentro sugo de limon cussì no i se taca....
questa xe la prima volta che la sento


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia »

La xe vecia... no me ricordo chi che me ga dito, se mia mama o la mia comare.....Una mia amica me ga dito che va benissimo anche con la pasta.


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

No so dove meter parchè devo parla de l’invidia, che saria un pecato capitale. So che xe bruto eser invidiosi, i me spiegava za de picio al catechismo, ma mi, e purtropo no solo mi, go forsi atenuanti. La putela stava stirando e la vardava la television. La me ciama e mi coro come un mato par veder par cosa che la me ciama. La me disi che i sta fazendo una riceta de un sugheto con i finferli. Par gnoco: Pfifferlingen = cantharellus cibarius. Cibarius vol forsi dir che se pol cibar ‘sti funghi, insoma che se li pol magnar. Fioi, che bei. No tropo pici no tropo grandi, neti, lustri. In una riceta taliana i ga scrito de no meter pana. Viettato l’uso dela pana. Cior l’aqua dela pasta, tagliatele o tagliolini. Voi domandarè: E cosa centra l’invidia? L’invidia centra, parchè mi son invidioso dei quei che pol crompar ‘sti fungheti. I se ciama anca “galinaci”? Quei che trovo mi i vien de l’oriente, ma ‘sai oriente, republiche baltiche. Veramente, pensando ben, no le dovaria esister più. In tanti ani insieme coi funghi xe vignuda tanta tera che ‘ste republiche xe ‘deso sparnisade nel’Europa ocidentale. El termine tecnico par talian xe “Spazalie”, roba ingrumada cola scova e scovazera. Qualche volta al mercato coperto, ma a 30 e pasa euro, se trova roba meno sporca, finferli giganti che no xe né boni né bei. solo meno zozzi. Voi, se volè, podè invidiarme a mi, parchè adeso vado a magnar formaio spuzolente con oio, zivola, pan nero (disemo grigio) e butiro. Una volta cori el can, una volta cori el levro. :cheezy_298: :clapping_213:


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina »

finferli qua se li trova in piazza, ossi al Mercato coperto, xe una bancarella che co xe stagion de funghi ga quei e i porcini. Questi el stesso prezzo. No me ricordo se con 2 euro se porta a casa un chilo o solo mezzo, che basta e vanza per el sughetto.
Mi iero inveze un per de giorni a Parigi , cola scusa de andara a saludar i cuigini e anche per goderme un città che me piasi assai.. ben mi inveze stavolta gnente steak e frites e più de una volta go ripiegado sul pesse, ossia el cabillaud. Che saria un merluzzo, ma qua tranci de merluzzo come quei no se trova. I li fa credo a vapor e po i li presenta su un abase de spinaze lesse, con panna, spesso, verdurette o anche una volta iera pedoci lessi de contorno.. gente mal.. un bicerin de un bon Chablis vizin o anche un Sancerre..


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele »

babatriestina ha scritto: ..... Mi iero inveze un per de giorni a Parigi , cola scusa de andara a saludar i cuigini e anche per goderme un città che me piasi assai.. ben mi inveze stavolta gnente steak e frites e più de una volta go ripiegado sul pesse, ossia el cabillaud. Che saria un merluzzo, ma qua tranci de merluzzo come quei no se trova. I li fa credo a vapor e po i li presenta su un abase de spinaze lesse, con panna, spesso, verdurete o anche una volta iera pedoci lessi de contorno.. gente mal.. un bicerin de un bon Chablis vizin o anche un Sancerre .....
Baba, Baba, no te bado più. Cosa te go fato par farme morir de invidia? El Chablis, un bianco dela Borgogna, se lo trova anca qua a 12,5 gradi e costa circa 9 euro, ma no xe quel original che costa circa el dopio. Quel de prima qualità almeno 3/4 volte tanto. El Sancerre xe un bianco dela Loira de 12,5-13 gradi e costa sui 15 euro. Ma anca lu, come el Chablis, vien pagado più del dopio se xe de prima qualità. Un altro dela Loira xe el Pouilly fumé (fumigà = affumicato) che con 12,5 gradi costa circa 11 euro. Ma dificile de trovar, bisogna ‘ndar de specialisti e là bisogna pagarlo naturalmente de più.
Mi li go bevudi tuti a Tour, co’ iero a visitar i castei. Quindise giorni là e po una setimana a Parigi. No se devi dimenticar un roso dela Loira, no tanto famoso ma in ogni caso bevibile: el Chinon. 12-13 gradi e 12 euro. Go nominà el roso par far contento un nostro amico che bevi solo nero. No cafè, vin. Son contento par ti che cola scusa de saludar parenti te pol andar a Parigi. Pensando ben, mi go una cugina a Lion e su fio, anzi do foi, a Parigi. Podaria ‘ndar anca mi a saludarli e co’ ’sta scusa ..... ;--D ;--D


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Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina »

el bicer de Chablis in ristorante me ga costado 9 euro, ma xe per una volta al anno! el Pouilly fumé lo conosso ben, l'ultima volta lo go ordinado in Bretagna, ma ierimo in tre e gavevimo de sdebitarse con una siora che ne offriva ospitalità: lo go suggerido mi! el Sancerre costava sui 5 euro al bicer in bistrot. El Pouilly fumé iera sula carta dei vini, ma no sfuso! o la botiglia intiera o gnente.. e iero de sola. Coi nipoti , mi un bicer de vin, la mula acqua e el mulo birra: sta gioventù moderna.. dei cugini, che me conossi, in Normandia i me ga offerto sidro rosé che no gavevo mai provado..
ai castei dela Loira difatti bevevo rosé de Chinon.. go fato tre viste au castei dle aLOira: la prima a15 anni coi genitori tornando de Bretagna, go visitado un per de castei ( Langeais e Chenonceaux me par) e me xe vegnuda la voia, po nei anni 70 iera de quele parti le nozze dei cugini ( quei che adesso sta in Normandia) e là con mama semo restade anche noi quindese giorni visitando de tre a quattro castei al giorno. Fin che go fato indigestion.. e son tornada una decina de anni fa, con viaggio organizzado, per riveder un poco.


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