Slivovitz e palinka...

locali a Trieste: gavè magnado ben? ne consigliè? iera una volta...
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babatriestina
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Messaggi: 41455
Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Messaggio da babatriestina »

Anche mio papà co andava a far benzina in Jugo se cioleva una botiglieta de sto stari Granciaro, mi me sa che ghe piaseva el nome. Per mi, tute le trape xe tropo forti.


muiesan
vilegiante
vilegiante
Messaggi: 54
Iscritto il: mar 24 ott 2006, 1:11
Località: Muia

Messaggio da muiesan »

La trapa ga de esser forte, ma no tropo. Per mi, che son delicato, va ben al massimo 45 - 46 gradi, ma xe tanti che ghe piasi anche 48 o 50 gradi. L trapa devi esser aromatica e non la devi lassar un gusto amaro. Save come che se fa a saver se una trata xe stada fata con tuti i crismi? Se meti una ioza sul palmo dela man o sul dorso, e con quel'altra se russa forte finche se senti caldo, dopo se nasa, se se senti odor de una passa xe trapa fata come Dio comanda, cole vinasse e el lambico, senò xe roba industriale. Un'altro sistema, xe far el "resentin" che saria: dopo pranzà se ciama cafè, se lo bevi e se meti nel cichera ancora calda un poca de trapa, se la scalda fassendola girar dento del cichera e se la bevi tiepida, basta poca poca. Anche qua, se no se ciapa un scorlon perchè la xe amara o garba, se dovessi sentir profumo de ua passa, alora xe trapa bona. Per quel che go provà mi, l'unica trapa de marca che ga passà la prova del resentin xe la "Nonino".


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