Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

El SOLO e UNICO logo indove che se pol ciacolar de tuto cuel che pasa per la testa :-) ... a proprio ris'cio e pericolo ;-D
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
Avatar utente
Nona Picia
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 10643
Iscritto il: venerdì 20 gennaio 2006, 15:08
Località: Trieste - Rozzol

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia » mercoledì 4 aprile 2018, 12:35

Mi go ciolto solo roba mia o de mio marì e i altri se ga ciolto la sua


Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"

"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....

Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 3523
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » mercoledì 4 aprile 2018, 18:14

Nona Picia ha scritto:
mercoledì 4 aprile 2018, 12:35
Mi go ciolto solo roba mia o de mio marì e i altri se ga ciolto la sua.
Go dito par scherzo se se pol cior anca de altri tavoli, par veder se qualchedun ridi. :cheezy_298:



Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 3523
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » sabato 5 maggio 2018, 9:14

Domani: Ciancele in Mission impossible. La putela ghe ga comandà de far risotto agli asparagi verdi. Mi so de un ristorantin che li fa ben, ma xe un pochetin lontan (Como). No xe magno in spagnol, xe un cità in Italia sul lago omonimo. :(



Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 3523
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » lunedì 14 maggio 2018, 20:01

Mission impossible. Nix xe impossible par Ciancele. Astuto come che son, la go invitada a magnar fora. Problema risolto. Quel che me spuza (non mi soddisfa) xe che la ga acetà subito. Chisà parchè. :roflmao_155: :roflmao_155:
Po me go dà del viliaco. Anzi, come che diseimo noi muli quela volta, vill iaco. Cusì ieri go crompà i sparisi e go fato el risoto. Meno pezo de quel che credevo. No la se ga entusiasmà, ma ghe ga piaso. Mi penso che la prosima volta ciogarò meno sparisi, meno risi, meno formaio e gavarò più suceso. Nachtisch (Desert): fragole col zucaro e sugo de limon e gelato de vanilia. Trapeta. Ma proprio trapeta. Più picola de cusì se moriva. Bicerin con odor de trapa. Vin bianco Riesling.



Avatar utente
babatriestina
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 33821
Iscritto il: domenica 25 dicembre 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina » lunedì 14 maggio 2018, 20:21

Sparisi verdi o sparisi bianchi? ( e sa.. per i casi disperai esisti dele bustine de risotto ai sparisi: te zonti acqua te meti sul fogo e te missi.. ). Devo di che anche mi li fazo ma i me vien asai gustosi.


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)

Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 3523
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » lunedì 14 maggio 2018, 20:46

babatriestina ha scritto:
lunedì 14 maggio 2018, 20:21
Sparisi verdi o sparisi bianchi? ( e sa.. per i casi disperai esisti dele bustine de risotto ai sparisi: te zonti acqua te meti sul fogo e te missi.. ). Devo di che anche mi li fazo ma i me vien asai gustosi.
Sparisi verdi. I bianchi li fa la putela. Bustine? Vade retro Baba! :evil: :evil:



Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 3523
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » martedì 15 maggio 2018, 8:07

babatriestina ha scritto:
lunedì 14 maggio 2018, 20:21
Sparisi verdi o sparisi bianchi? ( e sa.. per i casi disperai esisti dele bustine de risotto ai sparisi: te zonti acqua te meti sul fogo e te missi.. ). Devo di che anche mi li fazo ma i me vien asai gustosi.
Sparisi verdi. I bianchi li fa la putela. Bustine? Vade retro Baba! :evil: :evil:
Cari amici e buongustai, un bongiorno a tuti. Quando che se parla de bustine, me vien sempre inamente quel che contava el mio amico Tonin (Antoine Lavoisier). Nulla si crea e nulla si distrugge. I coghi no xe alchimisti. Quel che i meti drento i tira fora. Gnente oro in cambio de piombo. In tanti ani go provà a cior bustine e roba fata (convenience), ma nel famoso caso de estremo bisogno me fazo una feta de pan e buro, e forsi marmelata. Salame e parsuto i vendi, ma mi no devo magnar se no me piasi. Parsuto solo sula strada tra Opcina e Sistiana. E, naturalmente, a Bol... Intun momento de aberazione mentale go crompà parsuto dela basa, Calabria?, a 100 marchi al chilo. Me dago ancora ogi del mona. Se go poco tempo, ma par quasiasi roba go bisogno de 30 o 45 minuti, ovo frito, spagheti alio olio, gnochi, tortelini, spaghetini Rana con salsa de pomidoro, funghi, Gorgonzola. O una bistechina. O solo do scudele de cafè. Forsi no morirò subito de fame. Mi no son pizofilo e par quel una pizza surgelata, che costa 2,30 euro, la xe no pezo de quela che podaria cior in pizeria, ma a 5 o 6 euro. Che se cusina ‘vanti par strada tra pizeria e casa.
Scuseme questo sfogo. Ripeto che quel che go scrito val solo par mi.
Sani.



Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 3523
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » giovedì 31 maggio 2018, 20:43

La putela la xe scampada par un per de giorni e la ga lasà che me cia... che me rangio. Ieri a pranzo do spagheti con aio e oio. La sera pedoci, disemo, ala marinara. Un toco de zivola, pevere in gran e ginepro. Oio e vin bianco. Persighi in scatola (slices peaches) con pana. Ogi a mezogiorno volevo farme el resto dei pedoci. Sona la campanela. Chi xe? Mia fia col marì. Mezo chilo de pedoci in tre. Ci siamo abbuffati. Adeso vado a meter do tochi de pan in forno e me fazo do sanduic de salame. Co'la scusa che l'aqua xe in cantina e no poso caminar, bevarò qualche bicer de nero che go in cusina. E magnarò i ultimi do tochi de persigo. Viva là e po bon, crepa la musa resta el paron.



Avatar utente
Nona Picia
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 10643
Iscritto il: venerdì 20 gennaio 2006, 15:08
Località: Trieste - Rozzol

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia » giovedì 31 maggio 2018, 21:10

Bon panin Ciancele! R bona note!


Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"

"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....

Avatar utente
babatriestina
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 33821
Iscritto il: domenica 25 dicembre 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina » giovedì 7 giugno 2018, 20:50

Con sto caldo, oggi go ciolto filetti surgelai de branzin e d e orada, li go cusinai un per d e minuti al microonde, po go cavado al pelle e li go coverti con io, limon, grani d e pevere rosa e foie de fenoceto, messi in frigo un per de ore.. come quel che i vendi pronti, ma mi so con cosa che li go fati!


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)

Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 3523
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » sabato 9 giugno 2018, 7:55

Bongiorno, bongiorno. Mi son quel che voler saver sempre tuto e po no’l fa gnente. Ma no dispero mai. Qua se trova i fileti, ma in pachi de un chilo. No son tropo contento dela qualità. Se pol anca dirghe al mato che fazi lu i fileti e se ciol pese no congelà. El sugo che fazo mi, e che go imparà de mia mama, xe sempre oio, aio, pevere, sal e parsemolo. Qua metemo Fenchel (fenoceto?) ma anca erba cipolina (Schnittlauch). La putela me disi che el pese vol tre S: lavar (Spülen), sugo de limon (Saft) e salar (Salzen). Mi go un grill eletrico da tavola e podaria cusinar là i fileti. Po meto sora el sugo. Ma parchè in frigo? No saria meio magnarli? ;--D Scusa. Me xe scampà.
No xe urgente.



Avatar utente
babatriestina
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 33821
Iscritto il: domenica 25 dicembre 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina » sabato 9 giugno 2018, 8:10

perchè con sto caldo i va magnai fredi e i devi asorbir i gusti. Schnittlauch no lo vedo sul pesse assai ben.
Qua la tradizion disi che el pesse devi nudar tre volte: nel mar, nel oio e nel vin. Ma pesse frito ingrassa e xe più pesante.
oio, persemolo e aio, diseva mia bisnona. Ma xe altra rizeta.


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)

Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 3523
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » sabato 9 giugno 2018, 9:14

Grazie per la pronta risposta. Insoma se li pol magnar sia caldi che fredi. Go fato marenda in terazin, ma con l'ombrelon. Sicome che semo riparai, el ventisel, se el xe, el pasa davanti e noi no se acorzemo.



Rispondi

Torna a “El salotin”