Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

El SOLO e UNICO logo indove che se pol ciacolar de tuto cuel che pasa per la testa :-) ... a proprio ris'cio e pericolo ;-D
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy. in italiano.
Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 4050
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » sabato 20 luglio 2019, 8:19

Xe za do volte che al mercato i vendeva funghi del tipo chantarellus cibarius, conosudi soto el nome de gallinacci o finferli. Par gnoco: Pfifferlinge. No i iera cusì bei come in television, ma i iera neti, no tirai fora del scovazon. Li go ciolti e fati in farsora con una schalotte (échalotte? / erba cipollina?), parsemolo e pana. Butai sui tagliolini cibarii de Rana, freschi. Do volte una drio l’altra. Con pasta calda. Ghe ga piaso anca ala putela. La me ga dito bravo. Fruti: sariese, nere, grose, dolzi. A 10 euro. Ma bone. De solito ‘ndemo del contadin a ciorle e paghemo 8 euro. Ma 40 andata e 40 ritorno. Ciolemo sempre 5 chili, anca pai fioi.



Avatar utente
Nona Picia
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 10912
Iscritto il: venerdì 20 gennaio 2006, 15:08
Località: Trieste - Rozzol

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia » sabato 20 luglio 2019, 8:33

Col caldo no se ga voia de cusinar...
Ieri go fato minestra de verdura che servirà per ogi....e anche per qualche altro giorno perché una parte la meto in congelator


Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"

"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....

Avatar utente
babatriestina
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 36145
Iscritto il: domenica 25 dicembre 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina » sabato 20 luglio 2019, 8:47

Ciancele ha scritto:
sabato 20 luglio 2019, 8:19
Li go ciolti e fati in farsora con una schalotte (échalotte? / erba cipollina?),
échalotte xe scalogno par talian, In triestin no so. Un mix fra aio e zivola, diria


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)

Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 4050
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » sabato 20 luglio 2019, 16:17

babatriestina ha scritto:
sabato 20 luglio 2019, 8:47
Ciancele ha scritto:
sabato 20 luglio 2019, 8:19
Li go ciolti e fati in farsora con una schalotte (échalotte? / erba cipollina?),
échalotte xe scalogno par talian, In triestin no so. Un mix fra aio e zivola, diria.
Sì, difati, fa parte dela stesa familia, ma ga un gusto più fin dela zivola. Par la bisteca cola zivola, se ciol zivole, parchè 'lora te ga un gusto forte, come che se ciama. Ma lo scalogno vien dela cusina francese: échalotte. Se usa 'sai nela cosideta alta cusina. Apunto quela de Ciancele. ;--D ;--D



Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 4050
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » domenica 21 luglio 2019, 11:13

Bongiorno e bona domenica a tuti. Fioi, son goloso. No de zucaro, ma de fetine de fileto de porco impanade. Go circa 40 deca de fileto, lo go taià a fetine e pestà e tra poco andrò a impanar. E magnar sensa gnente, con una roseta. Anzi do. Ve contarò.



Avatar utente
babatriestina
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 36145
Iscritto il: domenica 25 dicembre 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da babatriestina » mercoledì 24 luglio 2019, 18:10

no cusino e no go gnanca comprado, ma ogi al mercato go visto i ranglò

Immagine


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)

Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 4050
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » giovedì 25 luglio 2019, 11:11

Ciancele ha scritto:
domenica 21 luglio 2019, 11:13
Bongiorno e bona domenica a tuti. Fioi, son goloso. No de zucaro, ma de fetine de fileto de porco impanade. Go circa 40 deca de fileto, lo go taià a fetine e pestà e tra poco andrò a impanar. E magnar sensa gnente, con una roseta. Anzi do. Ve contarò.
Domenica, lunedi e martedi ogni sera do rosete e carne. No me son stufà. Ieri sera inveze go butà strambo e go speso un mucio de soldi: me go fato do ovi friti con una zivola e una roseta dopia. Forsi tuti ridará, ma iera cusì bon. :clapping_213: :cheezy_298:



Avatar utente
Nona Picia
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 10912
Iscritto il: venerdì 20 gennaio 2006, 15:08
Località: Trieste - Rozzol

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia » giovedì 25 luglio 2019, 11:20

Mi no rido, me piasi più dela carne!


Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"

"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....

Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 4050
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » giovedì 25 luglio 2019, 11:37

Nona Picia ha scritto:
giovedì 25 luglio 2019, 11:20
Mi no rido, me piasi più dela carne!
Te te pol imaginar che mi, con 95 chili, no son a dieta e no patiso la fame. Ma ogni tanto ovi cola zivola o col parsuto coto e con pan, caramai friti, zuchete e melanzane impanade o pasta e fasoi cole crodighe xe una delizia.
E sicome che il riso abbonda ... go deciso de farme una de risoto coi caparozoli. La decisione é presa, manca solo la messa in opera. ;--D



Avatar utente
Nona Picia
Capo postin
Capo postin
Messaggi: 10912
Iscritto il: venerdì 20 gennaio 2006, 15:08
Località: Trieste - Rozzol

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Nona Picia » giovedì 25 luglio 2019, 11:52

:lol: 😁 :x :x 😂😂😂


Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"

"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....

Ciancele
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 4050
Iscritto il: giovedì 28 luglio 2011, 22:30

Re: Cuciniamo? Oggi in Tavola!!!!!

Messaggio da Ciancele » giovedì 15 agosto 2019, 10:11

In una delle sue frequenti visite a Trieste mia moglie è stata contagiata. Si è presa una pastaefagiolite cronica, irreversibile. Un morbo epidemico, molto diffuso a Trieste. Indovinate quindi cosa mangeremo oggi a pranzo. In mancanza di cotiche di difficile reperimento o dell’osso del prosciutto crudo introvabile, ha preso quello che offre il mercato al nord. Per non passare per nostalgici, berremo un rosso francese.



Rispondi

Torna a “El salotin”