Cervi a Prosecco
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
- sono piccolo ma crescero
- cavalier del forum
- Messaggi: 8746
- Iscritto il: ven 11 mag 2007, 14:08
- Località: Trieste
Cervi a Prosecco
Go vardà un poco e me par che nessun abbi mai parlà de quel campo che se a Prosecco tacà dei mobili Elio e dove che xe sempre cervi e caprioli che pascola; se me son sbaglià, spostè pur.
Qualche volta, se gavemo qualche stock de pan duro e no savemo dove andar a perder un'oreta, andemo a portarghelo a quele bestie che xe là (devo dir che, anche se el spazio xe grande, veder la rede tuta intorno e ste bestie che te cori drio invece che scampar, come che doveria eser, un poco me fa tristeza).
Semo andai oggi. Ghe iera i soliti cervidi (no steme domandar se xe caprioli o cervi, no so, no so come che se fa a distinguerli e se qualchedun me insegna, grazie)
qualche cavra che no go fotografà, due conigli, un in mezo alla merda dele cavre
e un stravacà un poco più in là
Ghe iera anche una scrofa, rosa come nei film de Walt Disney, e la iera cusì grande che la definiria sovrabbondante
e poi ghe iera una specie de galine strane che me piaseria saver che bestie che xe, se qualchedun le conosi
Detto questo, me savè dir cosa che fa la ste bestie? i le aleva per dopo coparle e far carne rosta o i le tien là vita natural durante? E come le ghe riva là?
Qualche volta, se gavemo qualche stock de pan duro e no savemo dove andar a perder un'oreta, andemo a portarghelo a quele bestie che xe là (devo dir che, anche se el spazio xe grande, veder la rede tuta intorno e ste bestie che te cori drio invece che scampar, come che doveria eser, un poco me fa tristeza).
Semo andai oggi. Ghe iera i soliti cervidi (no steme domandar se xe caprioli o cervi, no so, no so come che se fa a distinguerli e se qualchedun me insegna, grazie)
qualche cavra che no go fotografà, due conigli, un in mezo alla merda dele cavre
e un stravacà un poco più in là
Ghe iera anche una scrofa, rosa come nei film de Walt Disney, e la iera cusì grande che la definiria sovrabbondante
e poi ghe iera una specie de galine strane che me piaseria saver che bestie che xe, se qualchedun le conosi
Detto questo, me savè dir cosa che fa la ste bestie? i le aleva per dopo coparle e far carne rosta o i le tien là vita natural durante? E come le ghe riva là?
- AdlerTS
- cavalier del forum
- Messaggi: 9561
- Iscritto il: mar 27 dic 2005, 21:35
- Località: mail: adlerts[at]email.it
Re: Cervi a Prosecco
Me son sempre chiesto anche mi... la a do passi xe un bon ristorante.sono piccolo ma crescero ha scritto:
Detto questo, me savè dir cosa che fa la ste bestie? i le aleva per dopo coparle e far carne rosta o i le tien là vita natural durante? E come le ghe riva là?
Mal no far, paura no gaver.
Xe daini e cervi (la prima foto xe 3 FF de daino e la seconda xe una F de cervo).
I xe de Elio Strolego, propretario del mobilificio, che pararia che sia sai passionà de bestie (una volta ghe iera anche diversi rapaci nele voliere che xe dentro, adesso no so). Dovessi essere bestie recuperade - magari feride o solo stremide - che po le tien là, e magari dopo se riproduci.
Questo xe quel che go savù ani indrio, quindi me se sentiria de escluder che le va a finir in pignata.
Le bestie de l'ultima foto xe qualche specie de faraona.
I xe de Elio Strolego, propretario del mobilificio, che pararia che sia sai passionà de bestie (una volta ghe iera anche diversi rapaci nele voliere che xe dentro, adesso no so). Dovessi essere bestie recuperade - magari feride o solo stremide - che po le tien là, e magari dopo se riproduci.
Questo xe quel che go savù ani indrio, quindi me se sentiria de escluder che le va a finir in pignata.
Le bestie de l'ultima foto xe qualche specie de faraona.
- babatriestina
- senator
- Messaggi: 41548
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
Ocio comunque che un certo periodo de l'ano i mas'ci i corni li perdi!
Comunque xe giusto quel che te disi sula diferenza de dimensioni fra cervo e capriol, anche perché el capriol se ferma comunque a tre punte.
El daino inveze ga corni più grandi, disemo in proporzion come el cervo, ma li ga palmadi. Inoltre in schena el ga macete bianche (che nei cervi e caprioi xe solo nei cucioli) e el dedrio ga quel disegno bianco e nero che se vedi ben nela prima foto.
Comunque xe giusto quel che te disi sula diferenza de dimensioni fra cervo e capriol, anche perché el capriol se ferma comunque a tre punte.
El daino inveze ga corni più grandi, disemo in proporzion come el cervo, ma li ga palmadi. Inoltre in schena el ga macete bianche (che nei cervi e caprioi xe solo nei cucioli) e el dedrio ga quel disegno bianco e nero che se vedi ben nela prima foto.
- sono piccolo ma crescero
- cavalier del forum
- Messaggi: 8746
- Iscritto il: ven 11 mag 2007, 14:08
- Località: Trieste
- babatriestina
- senator
- Messaggi: 41548
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
ben, semo contenti tutti che no i xe allevai a scopo gastronomico. anche se ve confesso che mi qualceh volta spezzatin de capriolo lo go magnado volentieri..
per i corni, sì, so che i cressi in primavera, i xe al top in autunno e po i casca. Ma che fine i fa una volta cascai? no go mai sentido parlar de ingrumar corni de cervi.. e se me domandè come che so, ben, se parlava de un'altra parte, papà iera cacciator e andava anche a caccia al cervo e al capriol, povere bestie! e a casa mia gavevo un gruppo de trofei. Morto papà, co go traslocato, go salvado due per ricordo e tuto el resto go regalado a amici che ga casa in montagna e che ghe piasi sta roba..
per i corni, sì, so che i cressi in primavera, i xe al top in autunno e po i casca. Ma che fine i fa una volta cascai? no go mai sentido parlar de ingrumar corni de cervi.. e se me domandè come che so, ben, se parlava de un'altra parte, papà iera cacciator e andava anche a caccia al cervo e al capriol, povere bestie! e a casa mia gavevo un gruppo de trofei. Morto papà, co go traslocato, go salvado due per ricordo e tuto el resto go regalado a amici che ga casa in montagna e che ghe piasi sta roba..
"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
Parola de un ristorator che conosso:babatriestina ha scritto:ben, semo contenti tutti che no i xe allevai a scopo gastronomico. anche se ve confesso che mi qualceh volta spezzatin de capriolo lo go magnado volentieri..
"Se no te conosi, no fidarte dela cosideta selvaggina: ti te pensi che un capriolo sia sta' catura' per dartelo in piato (e il prezo in proporzion), ma in realta' gavemo i baratoli de sugo de capriol, tuta roba industriale"
Per le bestie de prosecco.. purtroppo mia morosa ga la fissa de andar a darghe de maniar. Pena se accumula un poco de pan la xe tuta contenta.. mi inveze sicome i me fa tristeza stago in auto stravaca' spetandola. Me par de aver notado che la popolazion cambia parecchio nel tempo. I adulti se riduci de numero spessissimo, con un ricambio de numerosi giovani (no so se nati in loco o meno.,. ma no so perche' le femine non me le vedo partorir la' spesso. Tanto piu che no go mai visto una gravida..).
Anche mi go senti' che Elio gaveva sta pasion.. ma vedendo da lontan el tetto della villa e i autini che pasa per de la', sospetto ghe sia anche pasada da tempo
[/pessimistic mode off]
- babatriestina
- senator
- Messaggi: 41548
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
in effetti, in ristorante magno a volte, ma go fato a casa con la polpa de capriol surgelada,e quela no xe sugo sintetico! go ciolto anche i sughi de capriol surgelado,a volte...zippole ha scritto:Parola de un ristorator che conosso:babatriestina ha scritto:ben, semo contenti tutti che no i xe allevai a scopo gastronomico. anche se ve confesso che mi qualceh volta spezzatin de capriolo lo go magnado volentieri..
"Se no te conosi, no fidarte dela cosideta selvaggina: ti te pensi che un capriolo sia sta' catura' per dartelo in piato (e il prezo in proporzion), ma in realta' gavemo i baratoli de sugo de capriol, tuta roba industriale"
"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
- Nona Picia
- cavalier del forum
- Messaggi: 10983
- Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
- Località: Trieste - Rozzol
Mi go fato qualche volte el capriol, ma no lo magno volentieri. Gavevo un amico cacciator che me dava un toco e qualche volta compravo surgelato. I sughi, surgeladi o in scatola no li go mai ciolti.
Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
- babatriestina
- senator
- Messaggi: 41548
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
- sono piccolo ma crescero
- cavalier del forum
- Messaggi: 8746
- Iscritto il: ven 11 mag 2007, 14:08
- Località: Trieste
Ieri semo andai a scarigar un poco de pan duro e oltre al cervo
e a tanti altri cervidi che no meto, ghe iera un simpatico coniglio che se meteva in pie co l man giunte spetando de magnar
Per la prima volta, poi, go visto quele che me pareva anatre, probabilmente domestiche
e oche meze grige e meze bianche
Una de queste iera un poco particolar
col beco diverso da tute le altre (la me pareva quasi una via de mezo con un cigno, ma Zigolo o Vetritter ne dirà de più)
e a tanti altri cervidi che no meto, ghe iera un simpatico coniglio che se meteva in pie co l man giunte spetando de magnar
Per la prima volta, poi, go visto quele che me pareva anatre, probabilmente domestiche
e oche meze grige e meze bianche
Una de queste iera un poco particolar
col beco diverso da tute le altre (la me pareva quasi una via de mezo con un cigno, ma Zigolo o Vetritter ne dirà de più)
- babatriestina
- senator
- Messaggi: 41548
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
Pol andar anche assai pezo...zippole ha scritto:Parola de un ristorator che conosso:
"Se no te conosi, no fidarte dela cosideta selvaggina: ti te pensi che un capriolo sia sta' catura' per dartelo in piato (e il prezo in proporzion), ma in realta' gavemo i baratoli de sugo de capriol, tuta roba industriale"
I me gà contà che una volta, su in Friul, ghe iera un ristorante famoso per el capriolo...
Finchè una volta no xè andà magnar là un veterinario...
Che, vardando cos'che el gaveva in piato, el se gà insospetì...
El gà ciamà el NAS...
E i gà trovà i frigoriferi pieni de CANI...
[url]http://carsosegreto.blogspot.com/[/url]