.......poco dolci......
600gr farina Manitoba
1 tuorlo
75gr zucchero
un pizzico di sale
75gr burro
30gr lievito di birra (1 cubetto e un poco)
350 gr latte tiepido
===============================
Mi go messo nella macchina del pane per impastar el tutto e quando l'impasto iera pronto go fatto i panini calcolando 75gr per panin peso a crudo.
Go fato levar ancora un poco e go infornà a 190° per 5 minuti e dopo 180° per altri 10 minuti. Tutto qua.....solo che per i gusti de sum culex, i panini xe poco dolci. Vol dir che la prossima volta proverò con più zucchero.
Panini dolci......
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
- Nona Picia
- cavalier del forum
- Messaggi: 10983
- Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
- Località: Trieste - Rozzol
Panini dolci......
Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
no servi tuta quela manitoba, meti 50/50 manitoba/00.
prova anca co la rimancinata de grano duro al posto dela manitoba.
per tuta quela farina de zuchero va almeno 100g. come lievito una bustina de quele del lidl va benissimo (e costa de meno de quel fresco)
se te lo vol più gialo meti anca 2 ovi che mal no fa
el buro po anca quel andar de più (a seconda dei gusti) e te lo fa squaiar nel late prima de meterlo nela machina
prova e fame saver
prova anca co la rimancinata de grano duro al posto dela manitoba.
per tuta quela farina de zuchero va almeno 100g. come lievito una bustina de quele del lidl va benissimo (e costa de meno de quel fresco)
se te lo vol più gialo meti anca 2 ovi che mal no fa
el buro po anca quel andar de più (a seconda dei gusti) e te lo fa squaiar nel late prima de meterlo nela machina
prova e fame saver
Bye '73 de Roby.-
- Nona Picia
- cavalier del forum
- Messaggi: 10983
- Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
- Località: Trieste - Rozzol
Grazie dei consigli.... Mi la riceta la go copiada (farina a parte) de un libro dove che i dava 100 gr di zucchero su 1kg di farina... e sicome tuo papà disi sempre co te fa la riceta fala com la xe scrita e no a ocio cussì mi go fato, ridusendo solo la quantitò de roba tuta in proporzion. Go volù provar, se te vol te pol asagiar questo e te poderà asagiar anche el prossimo panin dolce che farò
Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....