sardoni fritti impanai

gavè ricette triestine de condivider? volè parlar de roba che se magna e se bevi a Trieste? zerchè una ricetta che gavè dimenticado? e se ve sbrissa una non triestina.. ve perdonemo, se la xe bona!
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
Avatar utente
babatriestina
senator
senator
Messaggi: 41501
Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

sardoni fritti impanai

Messaggio da babatriestina »

Complice la presenza della cugina che voleva una rimpatriata nella cucina triestina, oggi abbiamo fatto i sardoni ( alici!) impanai fritti!
Immagine
Da stasera , dieta!


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
Avatar utente
sum culex
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 5946
Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:45
Località: Trieste - Rozzol

Messaggio da sum culex »

I sardoni semplicemente friti me piasi tantissimo come del resto quei in savor, ma quei impanai me piassi assai de meno; in general tuta la roba impanada no xè de mio gusto.
ciao
sum culex


Avatar utente
babatriestina
senator
senator
Messaggi: 41501
Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Messaggio da babatriestina »

gnanca el Wienerschnitzel o el classico pollo fritto carsolin?
( no che li magno abitualmente..)
El motivo che mia cugina voleva questi era che la voleva esser sicura che no ghe fussi ombra de spini.. a ela po, se se intravedi la forma originaria del pesce, ghe fa impression..


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
Avatar utente
sum culex
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 5946
Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:45
Località: Trieste - Rozzol

Messaggio da sum culex »

No me gusta nissuna roba impanada: gnanche Wiener...., el polo frito me piasi ma senza impanadura.


muiesan
vilegiante
vilegiante
Messaggi: 54
Iscritto il: mar 24 ott 2006, 1:11
Località: Muia

Messaggio da muiesan »

Un mio amico disi che apanai xe boni anche i copertoni de camion.
E mi son d'acordo.
Xe la prima volta che sento che a qualchedun no ghe piasi roba apanada.
Fate veder de un dotor, te son una rarità.
Te scriverà libri, te se farà la pila e i te caverà la matricola ...
:wink:


Avatar utente
Nona Picia
cavalier del forum
cavalier del forum
Messaggi: 10983
Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
Località: Trieste - Rozzol

Messaggio da Nona Picia »

Mi me piasi sardoni apanai e anche wienerschnitzel, ma sicome a mio marì no ghe gusta, no gusto gnanche mi quasi mai. Qualche volta compro i sardoni zà pronti, ma no xe come farli a casa..... :'-(


Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"

"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Avatar utente
sum culex
no montar in scagno
no montar in scagno
Messaggi: 5946
Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:45
Località: Trieste - Rozzol

Messaggio da sum culex »

muiesan ha scritto:Fate veder de un dotor, te son una rarità.
Te scriverà libri, te se farà la pila e i te caverà la matricola ...
:wink:
Che i me cavi pur la matricola, basta che no i me cavi la pension, anzi come rarità i dovessi aumentarmela. :wink:
ciao
sum culex


Avatar utente
nonna ivana
Notabile
Notabile
Messaggi: 5363
Iscritto il: lun 18 feb 2008, 22:55
Località: prov Bologna

Messaggio da nonna ivana »

Impanai....vuol dire quindi fatti proprio come la cotoletta, farina, uovo, pane?

In genere io friggo il pesce piccolo o grande solo infarinandolo, salando quando lo levo!
In olio o anche strutto, abbondanti.
Ho capito bene?

Io li mangerei anche adesso quei "sardoni" di babats...sono meravilgiosi!!!


ivana

la curiosità è il colore della mente
Avatar utente
babatriestina
senator
senator
Messaggi: 41501
Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
Località: Trieste, Borgo Teresiano

Messaggio da babatriestina »

nonna ivana ha scritto:Impanai....vuol dire quindi fatti proprio come la cotoletta, farina, uovo, pane?
esatto! di solito per far prima i sardoni si friggono semplicemente puliti e infarinati, quindi senza le teste ma con ancora la spina dentro.
Nb per l'uovo, io seguendo i vecchi consigli di casa lo allungo con un po' di latte.


"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
Avatar utente
nonna ivana
Notabile
Notabile
Messaggi: 5363
Iscritto il: lun 18 feb 2008, 22:55
Località: prov Bologna

Messaggio da nonna ivana »

Allora proverò, come per i filetti di pesce!

Grazie!!!
Buona giornata!!! :-D :-D :-D


ivana

la curiosità è il colore della mente

Torna a “Ricete”