Putizza
Inviato: sab 15 dic 2018, 13:43
E visto che Nona Picia me ga domandado dove che xe la rizeta dela putizza, ve la metto qua...
me la ga dada una signora in un gruppo facebook ( le ricete de mia nona)
Per la pasta:
1/2 farina, un cubetto lievito, latte, 2 tuorli, 70 g burro, 60 g zucchero, un cucchiaio di rhum, una buccia di limone.
Per il ripieno:
70 g noci, 70 g nocciole, 70 g mandorle, 70 g pinoli, 70 g uvetta, 60 g pan grattato, 75 g burro, 70 g cioccolato, latte, succo arancia, 60 g zucchero, buccia di limone.
El ripien devi esser bel umido (regolarsi con il latte)
ovviamente se fa prima el impasto, prima se fa sveiar el lievito con late e zuchero, co el comincia a cresser se zonta el resto dei ingredienti, se lavora bene e se fa lievitar fin che radopia. intanto se pronta el ripien, se stendi la massa radopiada, a altezza circa 1 cm, se distira sora el ripien, se rodola e po se gira a cagoia, se meti in stampo tondo 8 per mi el più largo che go,, coverto con carta de forno che no ocori imburar, se lassa lievitar una terza volta e po se rostissi a 180° per 50 minuti dopo gaverlo spenelado de ciara de ovi. Qualche ricetta invece sbati le ciare e le meti nel impasto..
me la ga dada una signora in un gruppo facebook ( le ricete de mia nona)
Per la pasta:
1/2 farina, un cubetto lievito, latte, 2 tuorli, 70 g burro, 60 g zucchero, un cucchiaio di rhum, una buccia di limone.
Per il ripieno:
70 g noci, 70 g nocciole, 70 g mandorle, 70 g pinoli, 70 g uvetta, 60 g pan grattato, 75 g burro, 70 g cioccolato, latte, succo arancia, 60 g zucchero, buccia di limone.
El ripien devi esser bel umido (regolarsi con il latte)
ovviamente se fa prima el impasto, prima se fa sveiar el lievito con late e zuchero, co el comincia a cresser se zonta el resto dei ingredienti, se lavora bene e se fa lievitar fin che radopia. intanto se pronta el ripien, se stendi la massa radopiada, a altezza circa 1 cm, se distira sora el ripien, se rodola e po se gira a cagoia, se meti in stampo tondo 8 per mi el più largo che go,, coverto con carta de forno che no ocori imburar, se lassa lievitar una terza volta e po se rostissi a 180° per 50 minuti dopo gaverlo spenelado de ciara de ovi. Qualche ricetta invece sbati le ciare e le meti nel impasto..