i Masè
Regole del forum
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
Collegamenti al regolamento del forum in varie lingue ed alle norme sulla privacy in italiano.
- babatriestina
- Senator
- Messaggi: 42407
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
i Masè
Una famiglia triestina che ga una serie de negozi per tuta Trieste xe i Masè: credo che i sia tuti parenti, perchè iera tanti fradei Masè e ognidun de lori ga avudo diversi fioi, per cui co entrè in un negozio de Masè gavè la probabilità che ghe sia dentro almeno uno membro dela famiglia.
I ga e gaveva sopratutto negozi de alimentari, salumi, formaggi... ma anche ogni tanto i ga averto ristorantini, per cui i stassi ben anche nela sezion localini, comunque attualmente i ga i negozi: in via Gallina, al Mercato coperto, in via Crispi, via Genova, via Battisti ( la Zangola), via dell'Istria, largo Barriera, Torri d'Europa, via Lazzaretto vecchio, Piazza Vico, e po un localin verto de recente in Piazza Goldoni!
una vota i gaveva el Gambrinus in via del Toro ( credo dove che dopo ce vegnudo quel de polastri al spiedo)
Ala mattina se trova el persuto cotto caldo taiado a man ( e no ve digo la fila drio dele babe: La me daghi un etto de cotto taiado a man, po un etto e mezzo de salata russa, do etti de Montasio-Questo?- No, quel altro più stagionado!, po un etto de crudo de Sauris, mezzo etto de olive nere- Cussì? -No, ancora un poche! una bottiglia de vin del Collio, una piadinela de Liptauer, una decina de sardoni impanai..)
I ga e gaveva sopratutto negozi de alimentari, salumi, formaggi... ma anche ogni tanto i ga averto ristorantini, per cui i stassi ben anche nela sezion localini, comunque attualmente i ga i negozi: in via Gallina, al Mercato coperto, in via Crispi, via Genova, via Battisti ( la Zangola), via dell'Istria, largo Barriera, Torri d'Europa, via Lazzaretto vecchio, Piazza Vico, e po un localin verto de recente in Piazza Goldoni!
una vota i gaveva el Gambrinus in via del Toro ( credo dove che dopo ce vegnudo quel de polastri al spiedo)
Ala mattina se trova el persuto cotto caldo taiado a man ( e no ve digo la fila drio dele babe: La me daghi un etto de cotto taiado a man, po un etto e mezzo de salata russa, do etti de Montasio-Questo?- No, quel altro più stagionado!, po un etto de crudo de Sauris, mezzo etto de olive nere- Cussì? -No, ancora un poche! una bottiglia de vin del Collio, una piadinela de Liptauer, una decina de sardoni impanai..)
- babatriestina
- Senator
- Messaggi: 42407
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
e.. dela mula cocola de Masè no te disi gnente?Nevada ha scritto:Mia fia, quando ciolemo prosciutto cotto se no xe quel de Masè la se acorzi subito, sarà el modo de cusinarlo che lo fà diverso dai altri.


ecco un per de foto de Masè, quel del Mercato coperto, iera carneval, come che se vedi dei festoni


- AdlerTS
- Cavalier del forum
- Messaggi: 9561
- Iscritto il: mar 27 dic 2005, 21:35
- Località: mail: adlerts[at]email.it
Re: i Masè
Un xe sotto via Pindemontebabatriestina ha scritto:ma anche ogni tanto i ga averto ristorantini, per cui i stassi ben anche nela sezion localini,

babatriestina ha scritto: e no ve digo la fila drio dele babe: La me daghi un etto de cotto taiado a man
un etto xe parlar moderno ! i più veci disi 10 deca

- babatriestina
- Senator
- Messaggi: 42407
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
Re: i Masè
curiosamente, se parlo in una rizetta digo anche mi 10 deca, ma comprando persuto parlo a etti, perchè el persuto no se ciol a deca ( oddio, con quel che el costa..) Mai ordinado 3 deca de persuto? credo che i te vardi de bruto.. - zerto nissun dei più veci disi La me daghi 100 grammi!AdlerTS ha scritto:babatriestina ha scritto:] e no ve digo la fila drio dele babe: La me daghi un etto de cotto taiado a man
un etto xe parlar moderno ! i più veci disi 10 deca

e pensar che la mia semiaustriaca cugina ( la xe andada a viver a Vienna dove che la ga parenti), co ghe dico 5 deca la me varda stranida


Ghe xe una articolo sula famiglia Masé sul Piccolo de oggi.
A volte sospeto che i trova le idee per novi articoli legendo el nostro Forum
Ghe xe anca un link che me par utile:
http://www.cottomase.com
A volte sospeto che i trova le idee per novi articoli legendo el nostro Forum




Ghe xe anca un link che me par utile:
http://www.cottomase.com
- babatriestina
- Senator
- Messaggi: 42407
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
Re: i Masè
son passada oggi al Masè de Barriera a ciorme un poco del loro cotto..






"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
Re: i Masè
xe apena una setimana ma son zà in crisi de astinenza da coto taià a man, ieri sera gò visto in un picio market de una grande distribuzion, (grandissima...), un prosciuto "arosto" de Principe, gò volù provarlo, niente a che veder con quel che se magna a Ts..
ps per B.T., poso usar una dele foto come salvaschermo?
saluti
ps per B.T., poso usar una dele foto come salvaschermo?
saluti
- AdlerTS
- Cavalier del forum
- Messaggi: 9561
- Iscritto il: mar 27 dic 2005, 21:35
- Località: mail: adlerts[at]email.it
Re: i Masè
http://ilpiccolo.gelocal.it/cronaca/201 ... -1.6820840Masè, anche il “cotto” finisce in mano friulana
speremo che come scritto nell'articolo el "Cotto" resti sempre quel e non i vado a modificar la produzion ... son contento solo per la muleria che lavora dentro che adesso pol tirar un sospiro de sollievo

Mal no far, paura no gaver.
- babatriestina
- Senator
- Messaggi: 42407
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
Re: i Masè
no podemo che ringraziar i furlani..
"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)
- Nona Picia
- Cavalier del forum
- Messaggi: 10983
- Iscritto il: ven 20 gen 2006, 15:08
- Località: Trieste - Rozzol
Re: i Masè
come al solito.....e che magari come al solito i dirà, magari anche con un poca de ragion, "Prodotto tipicamente friulano"babatriestina ha scritto:no podemo che ringraziar i furlani..

Ciao ciao
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
"MADRE TERESA"
"La Mama l’è talmen un tesor de valur che l’ha vorüda anche Noster Signur" .....
-
- ixolan
- Messaggi: 232
- Iscritto il: ven 2 ago 2013, 21:59
- Località: Trieste - quasi San Giovanni
Re: i Masè
No solo i Masè ma anche altre fameie de porziteri xe originari da paesi dela val Rendena in Trentin.AdlerTS ha scritto:non savevo che i Masè fussi trentini de origine !
I Polla, i Botteri, i Righi e i Masè vien tuti de la.
El patriarca dei Masè, Tullio ga ancora la residenza a Strembo
- babatriestina
- Senator
- Messaggi: 42407
- Iscritto il: dom 25 dic 2005, 19:29
- Località: Trieste, Borgo Teresiano
Re: i Masè
ga serado de poco le ultimo, in Cavana che ga resistido fin ala fin del anno scorso
"mi credo che i scrivi sta roba per insempiar la gente" ( La Cittadella)